Skip to content

Hulp bij financiële problemen door hoge energieprijzen

Redactie
13 mei 2022 | 9:48

Advertentie

De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. De overheid komt deze huishoudens tegemoet met een energietoeslag. De VoorzieningenWijzer helpt om de hulp te krijgen waar je recht op hebt. “Als gemeente bieden wij inwoners met een laag inkomen een gratis adviesgesprek met een adviseur van De VoorzieningenWijzer. Samen met u kijkt hij welke toeslagen of regelingen nog meer voor u van toepassing zijn“, zo schrijft de gemeente Nederweert.

Energieprijzen

Onvoldoende buffers
Voor veel huishoudens is de prijsstijging voelbaar in de portemonnee, maar de stijgingen treffen mensen met een laag inkomen het hardst. Ruim een half miljoen huishoudens in Nederland heeft te maken met energiearmoede. Zij hebben onvoldoende buffers om de extra kosten op te vangen. Een van de maatregelen die de gemeente biedt is € 800,- energietoeslag.

Energiearmoede
Martijn Boer, initiatiefnemer van De Voorzieningenwijzer, vertelt: “Energiearmoede is een groot probleem. In Nederland is er een groot vangnet voor mensen met een laag inkomen. Maar veel mensen lopen in de praktijk vast om de regelingen te vinden die zij nodig hebben. De VoorzieningenWijzer helpt bij het vinden en aanvragen van regelingen. Dat geldt ook voor de energietoeslag. Voor mensen is het fijn om in gesprek te gaan met een professional om te kijken waar u precies recht op hebt en hulp te krijgen bij het aanvragen daarvan. Een gesprek levert huishoudens gemiddeld € 500,- netto per jaar op. Door de hoge inflatie is het belangrijker dan ooit dat mensen op tijd de hulp krijgen die ze nodig hebben.” 

Toeslag of adviesgesprek aanvragen
Via Datgeldtvoormij.nl vind je eenvoudig de voorwaarden van de energietoeslag en de wijze waarop je de toeslag kunt aanvragen. Ook kun je jezelf hier aanmelden voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Advertentie

2 Reacties

  1. Misschien is beter een cursus omgaan met geld.
    Wij hebben het ook niet breed maar door denken en niet verbrassen kun je gewoon alles betalen .

  2. wat een onzin. Heb je wel eens gezien hoe hoog de energieprijzen tegenwoordig zijn? Makkelijk om de schuld neer te leggen bij mensen die toch al moeite hadden om rond te komen. Tegenwoordig kun je beter geen sociale huurwoning hebben want die zijn slecht geïsoleerd. Liever wat meer huur betalen zonder huurtoeslag en een lagere energierekening. Dan ben je goedkoper uit dan met een sociale huurwoning en de huidige energieprijzen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie