Skip to content

Dit zijn de wethouderskandidaten voor Nederweert

Redactie
10 mei 2022 | 8:30

Advertentie

De kandidaat-wethouders voor de bestuursperiode 2022-2026 zijn bekend. Robert ten Kate (CDA), Carla Dieteren (JAN) en Jorik Franssen (de Nederweerter VVD) worden door de drie partijen voorgedragen als wethouder in het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederweert. Tijdens een extra raadsvergadering op dinsdag 17 mei worden de kandidaat-wethouders voorgedragen voor benoeming. In deze openbare vergadering wordt tevens het coalitieakkoord ‘Goed voor elkaar’ aangeboden aan de gemeenteraad.

Wethouders

Robert ten Kate (CDA)
Robert ten Kate groeide voor een groot deel van zijn jeugd op in het buitengebied van Nederweert. Halverwege zijn opleiding communicatie verhuisde hij naar Eindhoven om via verschillende omzwervingen in september 2021 weer terug te keren naar Nederweert.

Na het afronden van zijn studie in 2015 heeft Ten Kate brede ervaring opgedaan als adviseur in het bedrijfsleven, de agrarische vakmedia en de Nederlandse Land- en Tuinbouworganisatie LTO in Den Haag. Bovendien was hij van 2017 tot 2020 bestuurder en vicevoorzitter van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt, de vereniging voor jonge boeren in Brabant. In 2019 werd hij met speciale vermelding verkozen tot lid van de Food100, een groep van 100 getalenteerde professionals die zich inzetten voor het verbeteren van het Nederlandse voedselsysteem.

Carla Dieteren (JAN)
Carla Dieteren is geen onbekende in de Nederweerter politiek. Van 2002 tot en met september 2015 was zij raadslid en fractievoorzitter van het JAN. Daarna was Dieteren  bestuursvoorzitter van deze partij. In 2018 begeleidde zij als informateur de vorming van de coalitie voor de bestuursperiode 2018-2022.

Dieteren werkte vele jaren als manager bij de Provincie Limburg voor onder meer het sociale domein. In mei 2020 trad zij als wethouder toe tot het college van B&W van de gemeente Nederweert met het sociale domein en financiën in haar portefeuille.

Jorik Franssen (de Nederweerter VVD)
Jorik Franssen is opgegroeid in Nederweert. Hij heeft rechten en bestuurskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 2020 werkt hij als strategisch adviseur voor het college van B&W van een Brabantse gemeente. Daarvoor was hij actief bij de Rechtbank Limburg.

Franssen is maatschappelijk betrokken. Hij is al verschillende jaren politiek actief, waarvan vanaf 2018 als fractievoorzitter en gemeenteraadslid voor de Nederweerter VVD. Verder is hij sinds 2018 vrijwilliger voor mensen met dementie via de Alzheimer stichting Midden-Limburg en sinds 2015 Ledenraadslid bij de Rabobank Weerterland en Cranendonck.

Eervol
De drie wethouderskandidaten vinden het eervol dat zij door hun partij worden voorgedragen om als gemeentebestuurder voor Nederweert aan het werk te gaan. Dieteren: “Ik ben erg enthousiast over de samenwerking met inwoners, vrijwilligers, verenigingen en maatschappelijke partners. Samen maken we Nederweert elke dag nog een beetje mooier. Graag blijf ik me dan ook de komende jaren inzetten voor Nederweert.” Franssen is er klaar voor: “In gesprek zijn met inwoners en ondernemers geeft energie. Samen behouden we wat goed gaat en pakken we aan wat beter moet. Betrokken, verbindend en duidelijk – dat kunnen dorpsgenoten van mij verwachten.” Ten Kate wil de komende periode bijdragen aan een gemeente en gemeenschap die goed is voor elkaar, nu en in de toekomst. “Samen met inwoners, bedrijven, verenigingen en andere organisaties wil ik een eigentijdse invulling geven aan het sterke karakter van onze gemeente: Een unieke plattelandsgemeente met een ondernemend buitengebied en mooie natuur.”

Extra raadsvergadering dinsdag 17 mei
De drie kandidaten worden voorgedragen voor benoeming tijdens een extra vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 17 mei, om 19.00 uur in gemeenschapshuis De Pinnenhof in Nederweert. Tijdens deze extra raadsvergadering wordt tevens het coalitieakkoord aangeboden aan de gemeenteraad.

Coalitieakkoord
De titel van het akkoord is ‘Goed voor elkaar’. Volgens de beoogde wethouders is dat een titel met betekenis. “We doen wat goed is voor elkaar en geloven in de kracht van de gemeenschap. Het individu komt het best tot zijn recht als die iets kan betekenen voor een ander. We zijn goed voor elkaar en hebben oog voor onze medemens. Onze inwoners kunnen rekenen op een mensgerichte overheid die handelt vanuit vertrouwen, maar die ook duidelijk en eerlijk is. Een overheid die heldere kaders schetst, maar ook maatwerk mogelijk maakt als dat beter is. We hebben onze zaken goed voor elkaar en zorgen dat de basis op orde blijft. Nederweert staat er financieel goed voor. Dat willen we zo houden. We zorgen voor goed evenwicht tussen mensen, middelen en organisatie, om te doen wat nodig is voor onze gemeente.”

De nieuwe coalitie heeft bewust gekozen voor een akkoord op hoofdlijnen. Dat geeft ruimte voor inbreng van inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke partners en alle partijen in de gemeenteraad.

Kijk mee
Je bent van harte welkom om de raadsvergadering bij te wonen. Je kunt de raadsvergadering ook volgen via de livestream op de gemeentelijke website of via Nederweert24. Het coalitieakkoord wordt na ondertekening op donderdag 12 mei gepubliceerd op de gemeentelijke website. Daarnaast komen gedrukte versies van het coalitieakkoord beschikbaar in het gemeentehuis, gemeenschapshuizen en bibliotheek.

Advertentie

10 Reacties

  1. Voor een plattelandsgemeente een mooi evenwichtig college op alle gebied.

  2. Succes! Ik spreek mijn hoop en tevens vertrouwen uit in jullie gevoel voor rechtvaardigheid en democratie.

  3. Een frisse club. Heel veel succes gewenst. Doe het de komende vier jaar gerust ANDERS…!

  4. Prima jong team, nu nog wat zaakjes uit her recente verleden rechtzetten op korte termijn…

  5. Wij zijn wel blij met deze voordracht.
    Als reactie op ‘Franske’ wat betreft de zaakjes uit het verleden:
    Deze drie mensen zijn op de hoogte naar ik aan mag nemen en zullen ook wat dit betreft hun best gaan doen. Daar durven wij wel op te vertrouwen.
    Ook het Coalitieakkoord stuurt vlgs ons die kant op.
    Tip: ff lezen
    Laten we wel beseffen dat ze dit niet zonder de steun en het vertrouwen van ons als Burgers kunnen volbrengen.
    Nogmaals: Frans en ik wensen de nieuwe Coalitie veel succes toe en gaan hoopvol de toekomst tegemoet.

  6. Franske, Op zeer korte termijn graag
    want het turbinepark produceert nog onveranderd door met gevolgen voor de buurt.
    Dat is bij uitstek een dossier dat om rechtvaardige bestuurders vraagt.

    Een onderzoek door ´n bij de Nederlandse WindEnergie Associatie aangesloten bureau.
    In opdracht van de gemeente én in samenwerking met de initiatiefnemers.
    Dat lijkt me geen recept voor een onafhankelijke uitkomst die het (gezondheid)belang van omwonenden en hun leefmilieu zal dienen.

    De gemeente negeert herhaaldelijk en nog steeds de gigantische fout die aan de voorkant van het vergunningsproces is gemaakt qua participatie en informatievoorziening. Dat moffel je niet weg door achteraf metingen te doen.
    Er is fiks voorbij gegaan aan grondrechten op meepraten over je omgeving.
    Het recht op de mogelijkheid om tijdig zienswijzen in te dienen ter verdediging daarvan is ontnomen.

    Dat is kwalijk en gaat niet in de doofpot.
    Hier is geen enkel gemeentelijk geschreven akkoord over mogelijk.

    Ook zijn wij in Nederweert nog steeds Erfgoed Commissie-loos.
    Afijn, de oude coalitie laat in elk geval een heel erfgoed aan ellende na.

    Hoogste tijd voor nieuw bestuur.

    Ik spreek de hoop uit dat de drie wethouders de komende bestuurstermijn daadkrachtig maar zuiver van hart en geweten moge doorkomen. Om de nog lopende puinhoop menselijk op te lossen en nieuwe uitdagingen al vanuit beginsel op democratische wijze te volbrengen. Een gemeente is zo sterk als haar zwakste burgers dus zet aub niemand meer aan de kant. Laat niemand inleveren op woon en leefomgeving, slaap en gezondheid. Ook niet voor een ingeprent “hoger” doel.

    Succes gewenst uit Nederweert Eind waar men nog gelooft dat het anders kan.

  7. Hahaha, hebben we nu 3 musketiers, die alles goed gaan doen. En natuurlijk zwaaien met het toverstokje , zodat alles koek en ei wordt. Ik wens ze veel succes en mogen hun tijd foutloos verlopen ,en geen zere teentjes van de burgers.

  8. Hoop dat je gelijk krijgt sprookje, en over 4 jaar alle windturbines weg zijn. Zodat we alleen nog tevreden burgers hebben.

  9. Ik zie daar op de foto drie fatsoenlijke mensen staan.
    Dat hebben we nodig.
    Fijn, veel succes!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie