Skip to content

Coalitiebesprekingen CDA-JAN-VVD afgerond

Redactie
3 mei 2022 | 16:59

Advertentie

Sinds 8 april 2022 zijn de partijen CDA, JAN en VVD constructief aan de slag met het vormen van een nieuwe coalitie voor de periode 2022-2026. Inmiddels zijn er grote stappen gezet en is het concept-akkoord bijna klaar. Voorzitter van het coalitiepartijenoverleg, Antoine Hekers (CDA) vertelt: “De gesprekken zijn afgerond. Er was bij alle drie de partijen vertrouwen in het proces en de uitkomst en dat werkte prettig.”

Coalitiebesprekingen

De partijen CDA, JAN en VVD hebben diverse keren inhoudelijk met elkaar gesproken. Als basis voor de gesprekken is gebruik gemaakt van een vergelijking van de verkiezingsprogramma’s van de 6 partijen vertegenwoordigd in de gemeenteraad. 

De afgelopen dagen is de laatste hand gelegd aan het concept-coalitieakkoord. Vervolgens wordt nu eerst door elke partij de eigen achterban bijgepraat over het onderhandelingsresultaat. Het coalitieakkoord wordt daarna aangeboden aan de gemeenteraad ter bespreking in een openbare raadsvergadering op dinsdag 17 mei.

Behalve de inhoud is ook gesproken over de portefeuilleverdeling en de personen die het nieuwe collegeteam gaan vormen. Op maandag 9 mei 2022 worden de namen van de beoogde wethouders bekend gemaakt.

Advertentie

11 Reacties

  1. jan ging toch niet met het c d a in zee ,
    zo zie je maar weer. het zelfde als in den Haag.

  2. Ik denk eerder dat ze alle drie over hun eigen schaduw hebben durven stappen. Zie dat als een hoopvol teken voor een constructieve samenwerking.
    Het komt igg niet over als paniekvoetbal.

  3. Ik ben benieuwd wie het windpark in z’n portefeuille krijgt en hoop van harte dat hij weet wat hij overneemt.

  4. Gokje,

    Robert ten Kate CDA
    Jorik Franssen VVD
    Carla Dieteren JAN

  5. @Gokje In dat geval is Carla Dieteren degene die de erfenis van de rampendossiers windmolens, erfgoed en afvalbeleid van het vorige college steeds mag toelichten. Zij zwijgt weliswaar altijd maar stond er bij en keer er naar. Steeds.

  6. Ik denk dat ze begint de vorige partij van alles de schuld te geven. Nou laat maar zelf eens zien hoe Carla het er zelf van af brengt. En ja , de beste stuurlui hebben nu het roer.

  7. Hoe dan ook….komen uitgetreden wethouders en raadsleden nu weg met hun falend optreden aangaande de hoofdpijndossiers? Moet of mag een ander nu de zeer hete kastanjes uit het vuur halen?

  8. Beste Wim , ik denk dat dit al voor de afgetreden wethouders en raadsleden. Denk niet dat dit probleem zo is opgelost. Vernieuwing is de oplossing. Het probleem in Nederweert , en overal is dat er een gevestigde orde is die misschien te veel macht hebben. Zodat een gewoon iemand er niet tussen komt. Dus tijd voor vernieuwing daar is toch niets mis mee.

  9. Gokje: laten we het hopen.
    In mijn ogen drie competente mensen. Waarvan ik dhr. ten Cate niet persoonlijk ken.
    Mensen die in ieder geval gaan proberen gedane beloften waar te maken.
    Wil men het vertrouwen terug VERDIENEN van de Burgers dan is gedane beloften nakomen de eerste stap die men dient te maken.
    Laten we ze een kans geven. Toch?

  10. En wat een cliffhanger: ‘Op maandag 9 mei worden de namen van de nieuwe wethouders bekend gemaakt’. Nu weet ik wel dat de dag formeel nog niet om is maarre….. er zal toch niet een kink in de kabel zijn gekomen ondanks al die voortvarende coalitiebesprekingen?
    O jee. Houston we have a problem….?!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie