Skip to content

Koninklijke onderscheiding voor Vera Steenhart uit Nederweert-Eind

Redactie
29 april 2022 | 11:31

Advertentie

De jaarlijkse Lintjesregen, ter gelegenheid van de viering van Koningsdag, waardeert de belangeloze inzet van mensen voor onze gemeenschap. Het heeft Zijne Majesteit behaagd… Op dinsdag 26 april kreeg zij in Amsterdam (haar vorige woonplaats) de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Femke Halsema.

Vera Steenhart

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Mevrouw Steenhart heeft zij zich 20 jaar geleden opgeworpen als beschermer van het oudste stadsbos van Amsterdam, tevens het grootste iepenbos van West Europa, het W.H. Vliegenbos. Zij heeft een stichting opgericht om te voorkomen dat het bos zou verdwijnen. De geschiedenis van het Vliegenbos is fascinerend, maar ook ontnuchterend. Overheid en particulieren zijn in de naoorlogse jaren slordig met Amsterdams oudste stadsbos omgesprongen. Dat was haar een doorn in het oog. Dus ging zij 20 jaar lang voorop in de strijd tegen de woningbouwplannen. Maar misschien nog belangrijker, zij wist ook anderen te mobiliseren om voor het bos op te komen.

Uiteindelijk kwam er een beheerplan. En alle betrokken partijen zijn het erover eens dat het er kwam dankzij haar diplomatieke gaven: haar vermogen om te luisteren en belangen af te wegen. Wie nu in het Vliegenbos komt, treft er wandelaars, jonge natuuronderzoekers, vogelaars… mensen die het bijzondere bos op waarde weten te schatten.

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie