Skip to content

Avond van de Duurzaamheid bij Bibliocenter Nederweert

Redactie
15 april 2022 | 12:44

Advertentie

Duurzaamheid, een actueel onderwerp dat momenteel hoog op de agenda staat. Maar wat kun je er zélf eigenlijk mee? Hoe kun je zelf direct kosten besparen? Dicht bij huis en in je eígen leven?

Duurzaamheid

Deze avond staat in het teken van duurzaamheid in de gemeente Nederweert. De Ruilwinkel en NEWECOOP gaan in op de verschillende facetten ervan. Donderdag 21 april om 19.30 uur in de bibliotheek in Nederweert.

Ruilwinkel en NEWECOOP
Els Vaes en Judith Spijkerman van Ruilwinkel ‘Vör mekaar’ geven informatie over de opzet, het ontstaan en de bedoeling van deze winkel. Vanaf april is de ruilwinkel de plek waar mensen spullen en diensten kunnen uitwisselen met elkaar. Dit biedt ook mogelijkheden voor mensen met een smallere beurs. Met dit initiatief krijgen gebruikte artikelen een tweede kans. Daarnaast is het een laagdrempelige ontmoetingsplaats, waar je wordt verwelkomd met een gratis kopje koffie of thee en waar tijd is voor een gesprek met de vrijwilligers of met elkaar. Zonder geld van waarde zijn voor een ander is onbetaalbaar!

Newecoop is de Nederweerter Energie Coöperatie. Deze helpt onder andere bij het inzichtelijk krijgen van bijvoorbeeld het energieverbruik van je woning, besparingen, energierekening en warmtescan. Namens de coöperatie legt Bart Jonkers uit wie NEWECOOP is en welke activiteiten de energiecoaches ondernemen. Je krijgt voorbeelden van warmtebeelden die gemaakt zijn van woningen die beter geïsoleerd kunnen worden en voorbeelden van een energiebespaaradvies.

Aanmelden
De informatiebijeenkomst is gratis te bezoeken door leden én niet-leden van Bibliocenter. Aanmelden kan via de website www.bibliocenter.nl/duurzaamheid.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie