Skip to content

Stevige kritiek door stichting op Ontwerp-Gebiedsvisie Horne Kwartier

Redactie
9 april 2022 | 20:00

Advertentie

Stichting Behoud de Lichtenberg heeft in een brief aan het College van B&W van Weert forse kritiek geleverd op het Ontwerp-Gebiedsvisie Horne Kwartier. De algemene conclusie is dat in deze Ontwerp-Gebiedsvisie juist de visie op rijksmonument De Lichtenberg ontbreekt.

Ontwerp-Gebiedsvisie Horne Kwartier

De overtuiging van het bestuur is dan ook dat, wat de Lichtenberg betreft, de Ontwerp-Gebiedsvisie niet de basis kan en mág zijn voor een voortzetting van de samenwerking tussen gemeente en gebiedsontwikkelaar. De Lichtenberg is volgens de stichting bij de huidige eigenaar in verkeerde handen. Beloften zijn niet nagekomen, de verwaarlozing is alleen maar toegenomen.

Het rijksmonumentale complex de Lichtenberg kan nog van de ondergang gered worden maar urgentie is geboden. Om dat te bereiken moet de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen en de regie in handen nemen.

Voor de toekomst van De Lichtenberg zijn nieuwe aanvullende functies nodig, waarbij de oorspronkelijke uitgangspunten ‘cultuur, sport en onderwijs’ richtinggevend kunnen zijn. Een nieuw leven voor de Lichtenberg zal een uniek surplus geven bovenop de bestaande toeristische voorzieningen in de gemeente.

De volledige reactie van de stichting op het concept Ontwerp-Gebiedsvisie is te zien op de website www.behouddelichtenberg.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie