Skip to content

Ondersteuner Jeugd nu ook in Groepspraktijk Nederweert

Redactie
1 april 2022 | 12:00

Advertentie

In de gemeente Nederweert werken huisartsenpraktijken en het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg (CJG) steeds intensiever met elkaar samen. Bijvoorbeeld als het gaat om het signaleren van armoede, ggz-problematiek, maar ook op het gebied van jeugdhulp. Een goed voorbeeld zijn de Ondersteuners Jeugd. Dit zijn jeugd- en gezinswerkers van het CJG. Zij bieden in de huisartspraktijken zo’n ondersteuning aan ouders bij opvoed- en opgroeivraagstukken.

Ondersteuner Jeugd

Sinds januari 2021 is Silvie Janssen als Ondersteuner Jeugd betrokken bij Huisartsenpraktijk Hendricks & Adriaens. De huisarts kan gezinnen en jeugdigen doorverwijzen waarna Silvie samen met hen aan de slag gaat. Zo krijgen gezinnen direct de ondersteuning die zij nodig hebben. In haar werk als Ondersteuner Jeugd ontmoet Silvie gezinnen en jeugdigen met uiteenlopende vragen rondom opvoeden en opgroeien: “In de praktijk ontmoette ik ouders en hun 8-jarige zoon. Samen zijn we aan de slag gegaan met de grote prestatiedrang en het lage zelfbeeld van hun zoon. We richten ons bij het CJG-ML echter niet alleen op de jeugdigen, maar ook op ouders. Zij hebben handvatten gekregen hoe zij hun zoontje kunnen ondersteunen: wat is helpend en wat werkt juist tegenstrijdig? Na een mooi en kortdurend traject is het zelfvertrouwen gegroeid en heeft hij heeft manieren geleerd om zijn emoties te reguleren.

Ook Groepspraktijk Nederweert werkt, sinds januari 2022, samen met het CJG. Sanela Kadic is hier als Ondersteuner Jeugd verbonden aan beide locaties, zowel in Nederweert als in Ospel.
Het voordeel van een Praktijkondersteuner Jeugd binnen de huisartsenpraktijk is de inzet aan de voordeur. De lijntjes tussen de huisartsen en POH-Jeugd zijn kort. Door deze samenwerking kunnen we gezinnen op een laagdrempelige en snelle manier ondersteunen.” Sanela is iedere vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur aanwezig op locatie in Nederweert.

Wat kan de Ondersteuner Jeugd voor mij betekenen?
Opvoeden en opgroeien is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk. Wethouder Carla Dieteren: “Het is heel normaal dat ouders vragen hebben over het opvoeden of opgroeien van hun kinderen. Door de vertrouwensrelatie die mensen met hun huisarts hebben is het ook heel logisch dat zij dat met hun eigen huisarts bespreken. Doordat de Ondersteuner Jeugd in de huisartsenpraktijk aanwezig kan de huisarts makkelijk doorverwijzen en kunnen ouders snel en laagdrempelig geholpen worden.”

Soms kun je daar best wat hulp bij gebruiken. Het is heel normaal om vragen te hebben over opvoeden of opgroeien. Heb je als ouder vragen rondom het opgroeien, ontwikkelen of opvoeden van jouw kind? Dan kan de huisarts je doorverwijzen naar de Ondersteuner Jeugd binnen de huisartsenpraktijk. Je huisarts werkt intensief samen met de Ondersteuner Jeugd. De lijntjes zijn kort waardoor je zo snel mogelijk de juiste ondersteuning krijgt.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg is er voor alle inwoners!
Ondersteuning vanuit het CJG-ML is beschikbaar voor alle inwoners van de gemeente Nederweert. Je hebt voor het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg geen verwijsbrief nodig. Heb je een vraag over opvoeden of opgroeien? Het CJG biedt ondersteuning, hoe klein, onschuldig of ingewikkeld je vraag ook is.

Kijk voor meer info op de website www.cjgml.nl of neem direct contact op via 088 – 438 83 00 of info@cjgml.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie