Skip to content

Mogelijke dieven gepakt in auto met vals kenteken

Redactie
24 maart 2022 | 9:48

Advertentie

Maandagavond rond 21.30 uur hield de politie op de Kluizerdijk in Valkenswaard een man en een vrouw aan die reden in een auto met valse kentekenplaten. In de auto lagen nog enkele andere kentekenplaten, die mogelijk werden gebruikt bij diefstallen uit auto’s in de afgelopen weken in Eindhoven.

Mogelijke dieven gepakt

Bij de politie was bekend dat de inzittenden van de betreffende auto zich mogelijk bezig hielden met diefstallen uit auto’s in de directe omgeving van een groot winkelwarenhuis op de Eindhovense woonboulevard Ekkersrijt. Toen agenten in een onopvallend dienstvoertuig de auto maandagavond in de Honthorststraat in die plaats zagen rijden, gingen ze er achteraan met het doel de inzittenden te controleren. De auto ging er echter op enig moment vandoor, kennelijk nadat de bestuurder in de gaten kreeg dat hij door politie werd gevolgd. Hij reed zich echter na een korte achtervolging tegen een hek op een zandpad aan de Kluizerdijk klem. De man van 23 jaar en de vrouw van 21 jaar, beiden afkomstig uit Tsjechië, werden aangehouden.

Kentekenplaten
In de auto vonden de politie enkele kentekenplaten, waarbij kentekens zaten die bij enkele diefstallen in de afgelopen tijd door getuigen waren genoteerd. Bij een onderzoek in een chalet op een vakantiepark in de regio waar de verdachten verblijven, troffen ze meerdere goederen aan die mogelijk van diefstal afkomstig zouden kunnen zijn. Dit moet echter nog nader worden onderzocht.

De aangehouden man en vrouw zitten voorlopig lopende het onderzoek vast. Hun auto werd in beslag genomen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie