Skip to content

Informatiestand aanpak wateroverlast in Lochtstraat

Redactie
18 maart 2022 | 14:27

Advertentie

Op zaterdag 19 maart geven medewerkers van de gemeente Nederweert van 09.00 tot 14.00 uur uitleg over het plan om de wateroverlast in de Lochtstraat  in Ospel te beperken. Inwoners zijn van harte welkom om zich te laten informeren over het project.

Wateroverlast in Lochtstraat

Met het mooie weer van de afgelopen dagen en komend weeken is het wellicht niet voor te stellen. Maar bij hevige regenbuien staat het water bijna aan de woningen van een deel van de Lochtstraat en is het verkeer gestremd. Dit is een ongewenste situatie. Omdat de verwachting is dat het aantal hevige buien in de toekomst toeneemt is actie nog.

Plan
De gemeente heeft een plan opgesteld om de wateroverlast voor de woningen te beperken. Het plan gaat uit van de aanleg van een ondergrondse waterbuffer. Eerder is met bewoners gesproken over het plan en zijn een aantal wensen opgehaald met betrekking tot de uitvoering en de inrichting nadat de buffer is aangelegd.

Informatiestand
De bewoners van de directe omgeving worden geïnformeerd, maar ook overige belangstellenden krijgen informatie over de voortgang. Dat doen ze op zaterdag 19 maart van 09.00 tot 14.00 uur. Dan staan ze op de parkeerplaats aan de Meester Schakenhof met de keet Van Samen in de wijk. “We laten dan de aanlegtekeningen zien, geven een toelichting op de plannen en kunnen vragen beantwoorden”, aldus de gemeente Nederweert.

Aanbesteding
Het werk moet nog aanbesteed worden en dan zullen er nog materialen besteld moeten worden. De aannemer zal nog een planning maken van alle werkzaamheden en de bewoners tijdig informeren.

Iedereen is van harte welkom op zaterdag 19 maart.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie