Skip to content

Dankwoordje Nederweert Anders

Redactie
18 maart 2022 | 13:25

Advertentie

Nederweert Anders

Graag bedanken we iedereen die een stem heeft uitgebracht op Nederweert Anders. Helaas een zetel verlies, maar gelukkig nog twee zetels over, waardoor wij ons ook de komende vier jaar weer in mogen zetten voor een gezond, duurzaam en sociaal Nederweert.  

Nederweert Anders

Advertentie

9 Reacties

  1. …..een gezond, duurzaam en sociaal Nederweert.
    Het is maar wat je gezond, duurzaam en sociaal noemt.
    Ik ken wel een paar mensen in de buurt van Ospeldijk die het beleid van Nederweert Anders alles behalve gezond en sociaal vinden.
    En wat duurzaam is daar valt ook nog wel over te twisten.

  2. Nou beste wethouder Stienen en raadsleden van Nederweert Anders. Jullie ook heel erg bedankt. Het experiment van ‘alles moet anders’ is mislukt ondanks alle goede bedoelingen en alle gewalk en getalk. Komende periode een toontje lager svp. Er moet veel gerepareerd worden.

  3. Dat zijn nog twee zetels teveel helaas. Maar gezien het aantal stemmen uitgebracht (op de betrokken personen van NA) zou ik mij persoonlijk toch eens achter de oren krabben. Een gratis advies: De politiek kent altijd wel een achterdeur van waaruit te vertrekken…..;-)

  4. Het ergste vind ik nog hoe de erfgoedvrijwilligers door met name meneer van Nierop en mevrouw Stienen zijn behandeld en weggezet in de laatste raadsvergadering. Daar had de burgemeester moeten ingrijpen. Maar dat deed zij niet. Opnieuw niet. Kan ze het niet of wil ze het niet? Of heeft zij zich verstrikt laten raken.
    Nu er geen erfgoedcommissie meer is, de monumentenrondleidingen van Guulke gestopt zijn en nog-even-wethouder Koolen trots terugkijkt op een kopiehuisje van een karakteristiek pand Alda, kan het puinruimen beginnen. De vrijwilligers zijn afgeserveerd als onbekwame en niet tot gesprek bereid zijnde nerds. Ons college heeft wel lef….
    Nederweert Anders is een heel duur en mislukt experiment gebleken. Net als het nieuwe afvalbeleid trouwens, en de windmolens. Werk genoeg voor de nieuwe coalitie dus.

  5. Wat mij de meeste zorgen baart, is dat ze zichzelf op de borst blijven kloppen terwijl levens van burgers geschaad zijn. Het reflectievermogen is nihiel en ze keren zich tegen hun eigen burgers in plaats van dat ze de, door hun veroorzaakte, problemen alsnog voor de omwonenden en de vrijwilligers van de erfgoedcommissie oplossen. N.A. en vrienden, dit is echt een zorgwekkende ontwikkeling die absoluut interbestuurlijk toezicht vraagt! Alsnog en heel rap want mensen leven met opbouwende klachten, door toedoen van de oude coalitie!

  6. Wanneer ze willen doen wat ze hierboven zeggen moet het toch echt helemaal ANDERS. Hierbij hoort ook het totale gemis van zelfreflectie bij mevrouw Stienen en de heer van Nierop. Ook dat moet ANDERS. Totaal ongepast om voorbij te gaan aan de ellende die zij veroorzaakt hebben waarvoor ze terecht zijn afgestraft. Ongepast om na deze afstraffing te stellen, dat ze graag met de inmiddels oude coalitie willen doorgaan; ook deze partijen en dan met name D66 hebben aan deze ellende bijgedragen. Ik hoop, bid en steek een kaarsje op voor een andere coalitie die het echt anders gaat doen.

  7. Laat ik voorop stellen dat ik veel respect en waardering heb voor iedereen die zijn nek uitsteekt om een rol te spelen in het lokale bestuur en uren raadswerk daar voor over heeft. Maar net als op school verdient niet iedereen die in de klas zit automatisch een voldoende.

    Er zingen namelijk steeds meer onfrisse verhalen rond in Nederweert over de manier hoe de vrijwilligers van de erfgoed- en monumentencommissie van onze gemeente is behandeld door het gemeentebestuur en wethouder Stienen voorop. Ook de rol van de burgermoeder is onderwerp van gesprek. Je hoeft er niet naar op zoek, de informatie ligt op straat.

    Dat in de raad van vorige week bleek dat de heemkundeverenigingen tot viermaal toe op rij geweigerd is om vijf minuten spreekrecht te krijgen in onze raad, is naast Nwt Anders mede de verdienste van de kopstukken van D66 en JAN. Partijen die de D van democratie met een hoofdletter zouden moeten schrijven. Maar die hun kop laten hangen naar het uitzitten van een raadsperiode zonder kleerscheuren voor henzelf.

    Degene die de nieuwe portefeuillehouder erfgoed gaat worden is niet te benijden. Hij of zij is vermoedelijk van een andere partij dan Nwt Anders en gaat wel zeker een paar lijken in de kast vinden. Hetzelfde geldt straks waarschijnlijk voor de klagers over overlast van de windmolens en de weinig hoopvolle test met het nieuwe afvalsysteem.

    In de verkiezingstoespraak op Nederweert24 verklaarde de lijsttrekster haar zwaar tegenvallende verkiezingsresultaat met de iets lagere opkomst (dan kun je niet rekenen) en het ‘letterlijk in de wind gestaan hebben met zware dossiers’ (dan kun je niet luisteren).

  8. Het zou een minachting naar de burger zijn als N.A. en D66 nogmaals willen regeren.
    Zij hebben schade gebracht (en behouden) aan de omwonenden windpark en de erfgoedcommissie.
    Terugtrekken is het enige devies.

  9. Het zou fijn zijn als VVD dit keer in de coalitie komt. Ze hebben de winst (verdubbeling) dik verdiend door democratisch en integer in het belang van de burgers te blijven denken ipv aan hun eigen ego.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie