Skip to content

Debat gemeenteraadsverkiezingen: wie bepaalt de toekomst van Nederweert?

Redactie
10 maart 2022 | 11:16

Advertentie

De zeven politieke partijen in Nederweert komen vanavond, donderdag 10 maart, samen tijdens een verkiezingsdebat. Tijdens het debat passeren onderwerpen zoals de woningmarkt, het buitengebied en erfgoedbeleid aan bod.

Debat gemeenteraadsverkiezingen

Het debat vindt plaats van 19:30 tot 21:30 uur plaats in gemeenschapshuis Haaze-Hoof Ospel, Aerthijsplein 3. Omdat het aantal zitplaatsen beperkt is, zal de bijeenkomst vanaf 19:15 uur ook gestreamd worden hier via Nederweert24.

Debat
Vraagstukken die aan bod komen, zijn onder meer de nieuwe pilot met afvalzakken aan lantaarnpalen, een eventuele woonplicht, de invulling van het centrum, het aantal veehouderijen in het buitengebied, de veronderstelde noodzaak voor windenergie, de toekomst voor gemeenschapshuizen zoals De Pinnenhof en het beleid rondom het Nederweertse erfgoed.

Iedere partij levert twee afgevaardigden die verschillende stellingen voor hun rekening nemen. Daarbij is er ook mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen aan de politici. Het debat wordt geleid door L1-journalist Ruben Weekers.

Advertentie

13 Reacties

  1. Ik weet het niet meer.
    Zijn er in onze gemeente politici die het opnemen voor de omwonenden van het windpark die al bijna een jaar om hulp smeken. Is er vanavond iemand in de zaal die zich ervoor in wil zetten om het grote onrecht door misleiding ongedaan te maken? Iemand die de opbouwende gezondheidsschade stopt. Iemand ?

  2. Angela1967, die partij of persoon krijgt mijn stem ook. En ik denk daarbij de stemmen van velen! Onrecht moet ongedaan gemaakt worden om de democratie nog te mogen vertegenwoordigen.

  3. We gaan het zien vanavond om 19.15 uur. De partij “Hart voor vrijheid” wil de huidige industriële windturbines afbreken en recht doen aanse omwonenden. Ik vermoed dat dit hun veel stemmen gaat opleveren.

  4. Recht doen aan de omwonenden

  5. Het trucje wat Hart voor Vrijheid wil uithalen met de windmolens om stemmen heeft JAN de vorige verkiezingen gepraktiseerd met de randweg. We zien waar dit bestuurlijk toe leidt. De ene partij steunt de andere met hun project wensen.
    Dit lost niets op. De volgende keer zijn andere inwoners weer aan de beurt met een project dat niet werkt voor de omwonenden.

  6. Ja maar Lia, iemand moet die mensen aan de Noordervaart helpen! De huidige partijen laten de onwonenden tot op heden stikken!

  7. Ben bang dat de toekomstige partijen ook niet zorgen dat ze worden afgebroken..
    Ik zou er maar niet te veel van verwachten, de molens staan er nu, en gaan niet weg omdat een partij dat gebruikt in de verkiezing progamma

  8. Dan maar via de landelijke politiek of de rechter! Vergeet niet dat er sprake was van misleiding om tot vergunning te komen.

  9. Weet iemand uit welke hoek Hart voor vrijheid komt? Het is toch wel belangrijk om te weten uit welke hoek de wind waait . B.V.B cda, PvdA , vvd , , pvv, voordat ik op een verkeerde partij kies.

  10. Mijn ideale coalitie wordt VVD, CDA met Hart voor Vrijheid.

  11. @Futloos: HvV is een partij die voortkomt uit de anti-corona-maatregelen. Die al bijna niet meer gelden. Er is geen onderliggende ideologie of gemeen gedachtengoed. Getuige de opmerkingen die gemaakt zijn tijdens het debat en daarbuiten hebben de leden vooral een afkeer van wetenschap en cijfers.

  12. CDA en VVD wordt het hier alvast niet.
    Die maken landelijk teveel zooi dan wil ik ze in de gemeente ook niet.

    Ik wil BBB maar die is er niet.

    En de kleine partijen.. Mwah.. Komen ook nooit op voor de inwoners in het buitengebied. Zie de windmolens als voorbeeld. Maar de 1900 aan glasvezel ben ik ook nog niet vergeten.

    Misschien wordt het wel blanco als statement.

  13. Aan de mensen die evt blanco willen stemmen of zweven.
    Help de omwonenden rondom de windindustrie dan liever.
    Door uw stem te geven aan een partij die hen echt wil helpen, zoals VVD of Hart voor Vrijheid. Democratie en integriteit zijn belangrijke begrippen die veel beter vertegenwoordigd moeten worden in Nederweert! Geef deze twee partijen een kans want het kan alleen maar beter.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie