Skip to content

NU LIVE | Gemeenteraadsvergadering gemeente Nederweert

Redactie
8 maart 2022 | 18:45

Advertentie

Op dinsdag 8 maart vergadert de gemeenteraad van Nederweert. Vanwege de verbouwing van de raadzaal en de beperkte ruimte op de huidige locatie is het niet mogelijk om publiek toe te laten bij de raadsvergadering. Je kunt de vergadering vanaf 19.00 uur via deze livestream volgen.

Advertentie

14 Reacties

  1. Nu komt de ware aard boven, zwaktebod om nu af te zeggen voor de discussie over erfgoed commissie…

  2. Dat dacht ik ook al Nelleke. Schade berokkenen maar geen verantwoording willen nemen.
    Ik ben benieuwd of ze donderdagavond bij het lijsttrekkersdebat aanwezig is en volgende week dinsdag de 15e om 19.00 uur bij de extra ingelaste raadsvergadering, die op speciaal verzoek van de oppositie plaatsvindt om vragen te beantwoorden over de erfgoedcommissie en, ik denk de windturbines.. Want vergeet niet dat ook daar veel gedupeerde omwonenden zijn. Maarliefst 21 handtekeningen van gezinnen die erin geluisd zijn aan 1 kant van het kanaal! Als ik dit op mijn geweten had, dan zou ik ook ziek worden. Er moet een oplossing komen en vanuit Nederweert-eind en Ospeldijkhet verzoek om de struisvogels met hun kop uit het zand te laten komen. Het is nooit te laat om het juiste te doen, het werkt verlichtend.

  3. Ook de Dorsraad Nederweert Eind plus inmiddels ook de overkant! van de 21 huishoudens aan de zuidkant van het kanaal..
    Eigenlijk NIEMAND die op de omwonendenlijst van de projectleider Zuidenwind aan college en raad werd aangeboden alszijnde betrokken, werd daadwerkelijk betrokken. Daar begon de grote misleiding en vervolgens werd leugen op leugen gestapeld om te voorkomen dat er op gehandhaafd wordt. Over de rug van vele omwonenden die nu (gezondheids)schade lijden. Het is heel erg wat hier gebeurd is en in stand gehouden wordt!

  4. De windturbines die gaan niet meer weg, die blijven daar staan, maak je daar maar geen zorgen over, heel erg voor de omwonenden maar procentsgewijs is het maar een paar procent die last heeft van de turbines.
    Maar het nieuwe vuilophaalsysteem dat is een ander verhaal, daar heeft bijna iedereen in de hele gemeente last van, want als het van de zomer heel warm wordt de stank het ongedierte wat zal toenemen, en dan zal ik het nog niet over de erfgoed commissie hebben.
    Ik denk dat Nederweert Anders volgende week afgerekend gaat worden bij de gemeenteraadsverkiezingen daarover.

  5. Wat een harteloze opmerking Ton, heeft u misschien aandelen in het windpark?

  6. Relativeren is natuurlijk altijd goed, maar de manier waarop een raadslid de oorlog in Oekraïne meent te moeten aangrijpen om een discussie over het functioneren van zijn wethouder buiten boord te houden, kan alleen maar verontwaardiging en afkeer oproepen. En niemand die daar – in het openbaar althans, ook de raadsvoorzitter niet – wat van zegt. De schaamte voorbij….

  7. @Ton,
    Hoe moet ik je opmerking interpreteren?
    Het is maar een paar procent die last heeft van windmolens dus die mogen opgeofferd worden aan een hoger doel?
    Ik denk dat last van windturbines toch echt iets anders is dan last hebben van een vuilophaalsysteem.
    Die vergelijking gaat echt mank en is eigenlijk ook ongepast.
    Als je dat niet snapt, wil ik je aanraden je eerst eens te verdiepen in de effecten die windturbines kunnen hebben op de gezondheid van mensen.

  8. Ik denk dat ik wel begrijp wat Ton zegt.
    Ik denk niet dat hij het harteloos bedoeld maar vooral feitelijk.
    Hoe verschrikkelijk ook betreft overlast die windmolens hebben een bak geld gekost, die gaan niet meer weg.
    En dan gaat het inderdaad maar om een kleine groep mensen, dus dan vinden die lui die daar vergunning voor hebben gegeven het al helemaal geen reden om er zich iets van aan te trekken. Anders dan dat er duizenden mensen zich zouden beklagen. Dus heel feitelijk en hoe oneerlijk ook, die windmolens zullen blijven staan.
    En zeker nu we sneller van het gas willen is de kans helemaal verkeken, komen er juist meer bij.

    Maar ik weet echt niet op wie te stemmen. Ik wil BBB maar die is er niet.
    De rest van Nederweert is aan alle kanten niks.

  9. Een beetje meer steun van dorpsgenoten zou fijn zijn. Ieder voor zich en God voor allen.. Zoiets? Die turbines gaan zeker wel stilgelegd worden. Al is het maar omdat de vergunningen op valse gronden zijn verleend.

  10. TeleurgesteldeBurger, ik ga het hopen voor je.
    Maar ik ben er bang voor.

    Ik ben overigens iemand die vind dat die dingen in Nederland nergens passen.
    Daar is het te druk bevolkt voor.
    Ik denk dat we we dat betreft wat anders moeten verzinnen.
    En nee dat zijn geen zonneweides, daar moet graan oid staan.
    Maar wel alle daken vol.

    En Google eens op “solar parking lot” kijk eens wat een mooie benutting van beton.

  11. @Burger in het buitengebied, bedankt ik zal vanavond na het Nederweerts debat eens googlen op “solar parking lot” en ik ben het met je eens dat daken vol gelegd mogen worden.

    Wat betreft de wind industrie, bedankt dat je het voor me hoopt dat ze stil gelegd worden. Het zou natuurlijk top zijn als je de gedupeerde burgers aan de Noordervaart ook helpt Steun is welkom en hard nodig. Al is het maar online of via een stem.

  12. Beste Frank, ik ben niet hatelijk ik geef alleen de feiten weer, met alle respect het is maar een groepje omwonenden die last heeft van de turbines, de resterende 98% van de inwoners van de gemeente heeft geen last van de turbines en die zullen eerder kijken naar het nieuwe vuilophaalsysteem en de erfgoed commissie dan naar de turbines.
    Maar niettemin hoop ik voor de omwonenden van de turbines dat zij met de eigenaren van de turbines iets kunnen bereiken,

  13. burger in het buitengebied, mooi verwoordt.

  14. De rol van de burgemeester roept steeds meer vragen op. Wellicht voelt zij zich net als ambtsgenote uit Someren geroepen om uit de kast te komen en te doen wat burgers mogen verwachten? We wonen toch niet in Juinen, ook al ben ik wethouder Hekking?!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie