Skip to content

PvdA: ‘Opvang Oekraïense vluchtelingen in de van Horne kazerne’

Redactie
2 maart 2022 | 21:01

Advertentie

Ingestuurd door PvdA Weert

De aanval van Rusland op Oekraïne heeft ons allemaal geraakt. Hoe Poetin het in zijn hoofd haalt om een soeverein land aan te vallen en binnen te trekken is ons allen vreemd. Dit verwacht je zeker in Europa niet meer. De aanval roept terecht afschuw op en ook in Weert betuigen veel mensen hun steun aan de bevolking in Oekraïne. Wij willen, net als hen, graag helpen.

Nu al zijn er grote vluchtelingenstromen uit Oekraïne. Deze zullen zeker, wanneer het conflict langer duurt, verder toenemen en ook richting Nederland komen. Dan is het onvermijdelijk dat er behoefte ontstaat aan grootschalige opvang.  

De PvdA Weert wil dat we in Weert onze verantwoordelijkheid nemen. Wij zijn van mening dat, wanneer de vraag komt om de oude kazerne in Weert voor opvang in te zetten, de gemeente Weert daar positief op moet reageren. 

We realiseren ons dat het nu nog te vroeg is om op alle vragen een antwoord te hebben. De feiten veranderen met de dag en er zijn nog veel andere hulpvragen uit Oekraïne en Oost-Europese EU-landen. We weten ook dat het gemeentebestuur al bezig is met veel van deze vragen.

Natuurlijk is het nu ook nog onduidelijk of de kazerne wel de meest logische oplossing is voor dit probleem. Er zijn tenslotte ook nog andere opties, zoals opvang in hotels, vakantieparken of bij mensen thuis. 

We willen nu echter al als PvdA Weert duidelijk maken dat, als blijkt dat de van Horne kazerne de meest geschikte oplossing is, deze wat ons betreft ook ingezet moet worden.

 Wij begrijpen dat er in het verleden de belofte is gedaan dat er voor slechts vijf jaar opvang zou zijn in de kazerne. Daar heeft Weert zich ook keurig aan gehouden. Echter moet je bij het menselijk drama wat zich nu aan het voltrekken is ook durven te kiezen en je verantwoordelijkheid durven te nemen.

Leon Heuvelmans,
fractievoorzitter PvdA Weert

Advertentie

7 Reacties

  1. Duidelijk staaltje verkiezingspropaganda.

    Van Horne Kazerne = particulier eigendom dus dat moet je bij betreffende eigenaar vragen.
    Je vraagt toch ook niet aan de gemeente of je de auto van de buurman mag lenen?

    Daarbij denk ik dat het beter is deze mensen in de buurt van de Oekraïne op te vangen.
    Gros heeft m.i. de intentie om terug te gaan naar man, huis & haven als deze verschrikkelijke situatie weer enigermate veilig is geworden.

  2. Oh ja, ik vergeet steeds dat deze site overgenomen is door pessimistisch zeurdozen, die al het positieve moeten verdraaien naar de zoveelste klacht.

    “Wah wahhh windmolens, boehoe politiek, alles is slecht, neeeeee geen veranderingen, wahhh, vroeger was alles beter, snif snif, vuilniszakken neeeee”.

    Ga eens van facebook af, geniet van het mooie weer en ben dankbaar voor wat je wél hebt. Ongelooflijk.

    Mensen ontsnappen bommen, maar o wee als iemand wil helpen. Dan zal daar vást iets achter zitten en moeten we het maar afkeuren.

    Typisch nederweert24 reactie weer.

  3. Mtje , mensen mogen toch schrijven wat zij er vinden , dat het niet jou straatje is oké. Maar volgens jou zouden er dan alleen positieve dingen geschreven worden. Dus geen eigen mening. .iedereen mag zijn eigen dingen schrijven, en als je het niet goed vindt dan kijk je toch niet naar Nederweert 24. Laat iedereen in zijn eigen wezen .

  4. Mtje, het enige positieve aan jouw bericht is mijn lachbui

    Verder nodig ik je uit om een week rondom de industriële windturbines te komen logeren.

    Ik vind het trouwens vanzelfsprekend dat we vluchtelingen helpen. Verkiezingstijd of niet.

  5. Inderdaad Mietje, ieder mag inderdaad zijn eigen mening delen, en ik mag dus ook mijn mening geven over het geklaag dat hier dagelijks plaatsvind. Er mag best tegengas gegeven worden hier, op alle negativiteit 🙂 Als jij dat niet fijn vind, mag je ook mijn reacties negeren.

    Echt he.

  6. Beste mtje, dat mensen klagen op Nederweert 24 is dat er misschien wat aan de problemen die mensen uit Nederweert hebben , gedaan wordt. Als er beter met de mensen overlegt werd, zouden mensen niet klagen. Iedere partij is tevreden met wat ze de afgelopen jaren allemaal ten goede van Nederweert gedaan hebben . Maar zijn de burgers tevreden ? Ben benieuwd hoe de verkiezingen gaan verlopen , want als je de “ klagers “ zo als jij ze noemt meer waren betrokken bij de zaken , zoals het hoort waren er geen klagers. Er wordt gewoon niet geluisterd , overlegd , met de burgers van Nederweert. Klop je maar op de borst dat het jou zo goed gaat.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie