Skip to content

Ook de RaadPop organisatie in een nieuw jasje

Redactie
1 maart 2022 | 21:23

Advertentie

Op donderdag 24 februari is het nieuwe concept van RaadPop 2022 gepresenteerd. RaadPop is in een geheel nieuw jasje gestoken. Niet alleen de locatie op Sportpark De Bengele is nieuw maar ook het feit dat het een overdekt festival is in een grote festivaltent, met voldoende ruimte om te schuilen tegen regen of even een schaduwrijk plekje op te zoeken. Daarnaast bestaat het programma uit Nederlandse top bands, afgewisseld met cover- & tribute bands.

Raadpop

Ook de organisatie van RaadPop wordt op een nieuwe manier vormgegeven. In december 2021 is de stichting RaadPop in Nederweert opgeheven waarna de leden van de oude organisatie binnen stichting Bospop zijn opgenomen voor het mede-organiseren van RaadPop 2022. De reden hiervan is dat de financiële situatie van de stichting RaadPop het helaas niet meer toeliet een volgende editie te organiseren. Vanuit de visie en doelstellingen van stichting Bospop is het voor de regio waardevol dat Nederweert haar eigen festival behoudt. Daarom is in goed overleg, unaniem besloten om RaadPop bij stichting Bospop te integreren en samen met de bestaande organisatie, vrijwilligers en verenigingen uit Nederweert een nieuwe impuls te geven aan dit mooie festival. De insteek is een evenement “van” Nederweert, “vóór” Nederweert. In deze samenwerking is kritisch gekeken naar de invloeden die ertoe hebben bijgedragen dat het organiseren van het bestaande RaadPop concept niet meer haalbaar is. Hierdoor zijn o.a. de locatie, de programmering en de weersafhankelijkheid in een nieuw jasje gestoken.

Rolf en Paul niet meer in organisatie
Volgens Bospop voorzitter Florian de Wit verloopt de samenwerking heel goed. Als stichting Bospop hebben we ervoor gekozen om te investeren in een nieuw concept voor RaadPop. Dit past perfect bij de visie van stichting, namelijk om de kwaliteit en de kwantiteit van de culturele evenementen met de focus op livemuziek in de regio midden-Limburg te waarborgen en waar mogelijk verhogen. Het uitgangspunt hierbij is dat het maatschappelijk belang vergroot wordt door nog meer met lokale en regionale verenigingen samen te werken gedurende deze evenementen. Dit zal op deze manier ook worden gerealiseerd in het nieuwe concept van RaadPop voor de regio Nederweert. Helaas hebben oud-bestuursleden Rolf Verheijen en Paul van der Sande van stichting Raadpop besloten om zich sterker te focussen op hun carrière en bedrijf, waardoor zij niet langer aan de organisatie van RaadPop deel zullen nemen. Mede namens de overige oud-bestuursleden van stichting RaadPop willen we beide bedanken voor hun jarenlange inzet voor dit evenement.

Raadpop 2022
Niemand minder dan ROWWEN HÈZE, SON MIEUX, SUZAN & FREEK, REMME, RONDÉ, DEWOLFF, THE BRUCEBAND, THE PINK FLOYD SOUND EN FEVER OF LIFE staan op 27 en 28 mei in Nederweert op sportpark De Bengele tijdens de 6e editie van RaadPop. Kortom RaadPop powered by Bospop, daar moet je bij zijn. Volg RaadPop op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws of kijk voor meer informatie over het festival op www.raadpop.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie