Skip to content

Overeenstemming over herontwikkeling gebied Staat Nederweert

Redactie
25 februari 2022 | 9:16

Advertentie

Buiten is het nog niet te zien, maar er zijn flinke stappen gezet in de herontwikkeling van de oude bedrijfslocatie Staat (oude en ‘nieuwe’ boerenbond, autogarage en tussengelegen bedrijfspand) in Nederweert. Al jaren vonden er gesprekken plaats tussen de gemeente en een aantal eigenaren met het oog op een herontwikkeling. Die gaat er nu komen.

Staat Nederweert

Overeenkomst
De drie eigenaren zijn een overeenkomst aangegaan met een projectontwikkelaar, waardoor alle gronden in één hand zijn. Daarmee is de weg vrij voor één integraal plan voor het gebied. Dat komt een snelle ontwikkeling ten goede. “Zeker in deze tijden van woningnood voor bepaalde doelgroepen is het omvormen van deze ‘rotte plek’ naar woningen voor onder meer starters en senioren erg welkom,” aldus wethouder Koolen.

Randvoorwaarden
Doordat de locatie nu in handen is van één eigenaar, kan er vaart worden gemaakt. Het college heeft randvoorwaarden opgesteld voor een nieuw ontwerp, om richting te bepalen. Ook is de toezegging gedaan dat de gemeente een gedeelte van de bestemmingsplanprocedure voor haar rekening neemt. Op die manier stimuleren we een snelle ontwikkeling,” licht Koolen toe.

Snel de schop in de grond
De bedrijfslocatie ligt middenin een woonwijk en de opstallen zijn niet meer passend in deze omgeving. Momenteel vindt er nauw overleg plaats met de gemeente over een nieuwe invulling. De betrokken partijen hebben er het volste vertrouwen in dat een ontwikkeling binnen afzienbare tijd van de grond gaat komen en de schop de grond in kan. “Wij zijn er klaar voor” zegt Bart Coolen, projectontwikkelaar en nieuwe eigenaar “hoe eerder we deze plek kunnen aanpakken hoe beter!

Advertentie

4 Reacties

  1. Bijzonder er moet nog eerst een principe verzoek worden ingediend. Dat betekent dat de procedure nog niet eens mag beginnen. Dus de titel is wel erg optimistisch. Het is gewoon een reclame filmpje van deze wethouder. Pas als er een principe uitspraak is dan heb je een overeenkomst. Zijn de wethouder zijn eigen woorden bij de ontwikkeling van de peelwachter en plan bakkerij Meevis op ospel. Maar ja met de verkiezingen draait deze wethouder nog harder

  2. Goh wat jammer dat de boel nu afgebroken wordt, want na 9 jaar was ik gewend geraakt aan die ruïnes en wie niet ? Als we nog een paar jaar gewacht hadden was het vast en zeker een Gemeentelijk monument geworden.Zonde.

  3. Campagnerechnisch een perfecte timing, maar dat is dan ook het enige. Bereikt is er nog niets, want de hele molen van ontwerp en vergunningrraject moet nog worden doorlopen en zoals wij allemaal wel weten, kun je door toedoen van de gemeente nog heel wat beren op de weg tegenkomen. Volgens mij kunnen de vorige eigenaren van de panden daar wel over meepraten.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie