Skip to content

Opinieblad Denkbeeld in gesprek met dementievriendelijke gemeente Nederweert

Redactie
24 februari 2022 | 21:01

Advertentie

Het aantal mensen met dementie zal de komende jaren fors toenemen. Mensen met dementie en hun mantelzorgers verdienen goede ondersteuning. Het is daarom van belang dat we dementie leren herkennen en ermee om leren gaan.

Dat de gemeente Nederweert goed op weg is om Nederweert zo dementievriendelijk mogelijk te maken, blijkt onder andere uit het vignet ‘Samen dementievriendelijk’ dat ze ongeveer een half jaartje geleden ontvingen van de Stichting Alzheimer Nederland, afdeling Midden-Limburg die deel uitmaakt van de landelijke organisatie ‘Samen Dementievriendelijk’.

Dementievriendelijke gemeente Nederweert

Interview met wethouder Carla Dieteren en Harold van der Haar
Redacteur Peter Bakens van het opinieblad ‘Denkbeeld’ (tijdschrift voor Psychogeriatrie), bracht een bezoek aan ‘misschien wel één van de meest dementievriendelijke gemeenten in Nederland’, en ging in gesprek met wethouder Carla Dieteren en leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar.

Het interview maakt inzichtelijk hoe wij als gemeente samenwerken met plaatsgenoten, verenigingen en professionals, hoe we de hulpverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de behoeften van inwoners met dementie en hun omgeving, en op welke manier het ketenoverleg hieraan bijdraagt.

Wethouder Carla Dieteren: “Ik vind het heel fijn dat er aandacht is voor het vergroten van dementievriendelijkheid, en dat we gewaardeerd worden in onze aanpak. Ik ervaar dat als een aanmoediging om op de ingeslagen weg door te gaan!”.

Lees hier het interview “Wij baseren ons op de menselijke maat“.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie