Skip to content

Riek Stienen-Linders 90 jaar

Redactie
22 februari 2022 | 13:00

Advertentie

Burgemeester, Lies zus van de jarige, Peter Coolen. Onderste rij vrijwilligster Netty Knapen en de feesteling natuurlijk.

Op 21 februari ontving Riek ‘hoog’ bezoek ter ere van haar 90-ste verjaardag. De gemeente nederweert, vertegenwoordigd door Burgemeester Birgit op den Laak en wethouder Peter Coolen, kwamen haar feliciteren in zorgcentrum Beek en Bos in Heythuysen. Sinds vorig jaar wordt Riek daar verzorgd in de nabijheid van familie en heeft ze het uitstekend naar de zin.

Riek Stienen-Linders

Riek is een echte Nederweertse. Met een korte onderbreking in Someren woonde ze bijna 90 jaar in Nederweert. Ze is een dochter van Haize Sjang (=Linders), een gezin met 10 kinderen. Eerste woonde ze op Hoeve 10 langs de Noordervaart. Later trouwde Riek met Pierre Stienen (van Jenne Sjef) en bouwden ze samen een huis in de Riet. Daar woonden ze 35 jaar tot ze naar een aanleunwoning in het centrum van Nederweert verhuisden.

Riek was zeer bedreven in het maken van de meest ingewikkelde kleding. Ze kreeg van veel inwoners uit Nederweert opdrachten. Door een uitstekend geheugen weet Riek veel te vertellen over Nederweerts verleden. Speciaal over de oorlogstijd – de bevrijdingstijd. Ze was toen 13 en weet uit eigen herinnering heel veel te vertellen. De mensen van Nederweert, Ospel en Eind, ze kent er heel veel met naam, volksnaam en waar ze wonen.

Nu geniet ze van haar ‘oude dag’ in Beek en Bos. Over de verzorging daar is ze lovend. Eens in de week gaat Riek kaarten in Nederweert.

Burgemeester en wethouder
Het bezoek van de Burgemeester en de wethouder van Nederweert; dat was een verrassing waar ze lang van zal genieten. “Riek, een goede en gezonde toekomst gewenst van ons allemaal“.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00

Advertentie