Skip to content

Nieuwe starters- en seniorenwoningen Nederweert-Eind

Redactie
22 februari 2022 | 9:58

Advertentie

Burgemeester en wethouders van Nederweert doen de gemeenteraad een voorstel om een bestemmingsplan vast te stellen dat de bouw van twee starterswoningen en vijf levensloopbestendige seniorenwoningen mogelijk maakt aan de Klumpenstraat.

Nederweert-Eind

Veel draagvlak 
Wethouder Koolen: “Het gaat om een initiatief vanuit de kern Nederweert-Eind zelf. Dergelijke plannen kunnen over het algemeen rekenen op draagvlak. Er is duidelijk vraag onder ouderen en jongeren naar een eigen woning in de kern waar ze zijn opgegroeid of binding mee voelen.  De gemeente wil daar graag waar mogelijk ruimte aan bieden. Het initiatief aan de Klumpenstraat hebben we vanaf het begin ondersteund. Het is mooi om te zien dat het nu ook van de grond komt.”

Op perceel van de kerk
De woningen komen op een perceel van de kerk dat tot nu toe in gebruik is geweest als volkstuin. Door de grondaankoop hebben de voorbereidingen iets langer geduurd dan voorzien. In het najaar van 2021 zijn omwonenden en belangstellenden al geïnformeerd over de bouwplannen.

Bestemmingsplan vaststellen
De afgelopen periode lag het bestemmingplan ter inzage. Dit heeft niet geleid tot reacties of zienswijzen. Nu is de gemeente zover dat ze het bestemmingsplan kunnen vaststellen. En dat de initiatiefnemers de omgevingsvergunning kunnen aanvragen.

In de raadsvergadering van dinsdag 8 maart neemt de gemeenteraad een besluit over het bestemmingsplan Klumpenstraat Nederweert-Eind.

Advertentie

2 Reacties

  1. Wat een slecht verhaal. Deze wethouder pronkt graag met andermans veren. 3 jaar geleden heeft hij nog met man en macht een voorstel van het cda om tot deze burgerontwikkeling over te gaan tegen gehouden. Alleen de VVD was toen voor.
    En nu maar doen alsof hij het geregeld heeft en het zo belangrijk vind. Heel jammer en weinig fatsoenlijk. Deze wethouder heeft voor Eind de laatste jaren niets kunnen of willen betekenen. Dat hij dit initiatief vanaf het begin heeft ondersteund is pertinent onwaar.

  2. Beste eindenaar, je weet toch het is verkiezings tijd. En nu is deze coalitie er achter gekomen dat ze niks hebben gepresteerd. En dus worden de projecten van de vorige opgehemeld als door hun gerealiseerd. De volgende coalitie krijgt het veel moeilijker daar liggen namelijk geen projecten die nog uitgevoerd moeten worden voor klaar. Hopelijk gaat er wel wat veranderen want inderdaad besluiteloosheid en blunders , daar hebben we nu wel genoeg van.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie