Skip to content

Raad bezoekt Bengele Beweegt / Uijtwijck

Redactie
21 februari 2022 | 14:04

Advertentie

Op zaterdag 19 februari droeg Niek Creemers de voorzittershamer, namens de Stichting Bengele Beweegt, over aan Rob Pingen. Dat deed hij tijdens een bezoek van de gemeenteraad aan het gebied Bengele Beweegt / De Uijtwijck. Na het overdragen van de voorzittershamer werd de Stichting uitgebreid bedankt voor hun jarenlange inzet door wethouder Koolen.  

Voorzittershamer overgedragen

Bengele Beweegt / Uijtwijck
Het gebied aan de westkant van Nederweert kent twee initiatieven. Stichting de Uijtwijck wil er graag een beleef-, ontmoet- en doepark realiseren. Stichting de Bengele Beweegt wil de samenwerking tussen de gebruikers van het sportpark verbeteren en bijdragen aan een breed sport- en beweegaanbod. Omdat de gebieden aan elkaar grenzen en beide stichtingen bijna dezelfde doelen nastreven besloten de stichtingen samen te gaan. 

Raad op locatie
De afgelopen jaren is de gemeenteraad regelmatig uitgenodigd voor een toelichting op locatie over projecten en ontwikkelingen. Ook tijdens dit bezoek konden de aanwezige raadsleden zich een goed beeld vormen van wat er allemaal speelt.  De leden van de regiegroep gaven een toelichting over de toekomstige ontwikkelingen van de verschillende deelprojecten (zoals de aanleg kunstgrasveld Merefeldia, aanleg 2 padelbanen bij NTC’72). De aanwezigen kregen ook uitleg over het project N266 / N275 dat invloed heeft op de ontwikkelingen van Bengele Beweegt / Uijtwijck. Aansluitend maakten de raadsleden een rondgang door het gebied.

Verduurzamen en renoveren sportcentrum
Één van de deelprojecten, die op zeer korte termijn start, is het verduurzamen en renoveren van de sporthal. De afgelopen weken zijn verenigingen en andere gebruikers al geïnformeerd. U leest er binnenkort meer over in het Gemeente Contact. 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie