Skip to content

CDA Nederweert | Niet alleen Nederweert, alle kernen moeten leefbaar blijven

Redactie
2 februari 2022 | 15:00

Advertentie

Om de kernen in onze gemeente voor iedereen aantrekkelijk en leefbaar te houden, zijn goede basisvoorzieningen nodig. Een school, een gemeenschapshuis, een jeugdhonk, voorzieningen voor ouderen, voor sportverenigingen en andere clubs. Accommodaties voor jong en oud dus. Voor de kern Nederweert zijn de komende jaren forse investeringen nodig in de leefbaarheid. Grote projecten staan op stapel, zoals de renovatie en verduurzaming van gemeenschapshuis De Pinnenhof, sporthal De Bengele en het gemeentehuis. Hiervoor zijn al miljoenen euro’s gereserveerd. Tegelijkertijd wil de huidige coalitie de gymzaal in Ospel sluiten. CDA Nederweert vindt dat onbegrijpelijk en onverantwoord. Duurzame investeringen in het dorp Nederweert – hoe noodzakelijk ook – mogen nooit ten koste gaan van de leefbaarheid in de overige kernen.

Waar het bij de renovatieplannen aan ontbreekt, is visie. We moeten niet bouwen naar de behoeften van vandaag, maar juist kijken welke voorzieningen er in de toekomst nodig zijn. En waar mogelijk verbindingen leggen tussen accommodaties. Ter illustratie: het gemeentehuis in Nederweert staat ’s avonds leeg, terwijl de Pinnenhof dan juist zijn piek beleeft. Hoe mooi was het geweest als we beide functies efficiënt hadden kunnen combineren in het gebouw van de Rabobank! Helaas gaat dat niet meer omdat het Rabokantoor verkocht is. Wij vinden dat doodzonde en een gemiste kans.

Als het om de leefbaarheid gaat in de dorpen, moeten we niet langer in hokjes denken. Door verstandig en voor meerdere functies te bouwen, besparen we de gemeenschap een hoop teleurstellingen en belastinggeld.”

Frank Kurstjens en Rian Brinkmans

www.cda.nl/nederweert

Lees ook

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie