Skip to content

Sporen zoeken en uilenballen pluizen in De Groote Peel

Redactie
26 januari 2022 | 18:00

Advertentie

Ben jij nieuwsgierig naar welke dieren er in De Groote Peel voorkomen? Doe dan op zondag 6 februari mee met een Speuren naar Sporentocht in Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze gezinstocht ontdek je, samen met een Peelgids van Staatsbosbeheer, de natuur op een sPeelse manier. Na afloop kan je een uilenbal uitpluizen. Reuze interessant!

Gezinstocht vanaf buitencentrum De Pelen

Speuren naar sporen in De Groote Peel
De winter is een heerlijke tijd om naar buiten te gaan met je gezin! Daarom biedt Staatsbosbeheer ook in dit seizoen diverse activiteiten voor het hele gezin. Activiteiten mét maar ook zonder gids. Op zondag 6 februari is er een Speuren naar sporentocht in De Groote Peel. Samen met een Peelgids ga je op zoek naar diersporen in de natuur. Want door te speuren naar sporen ontdek je welke dieren in dit hoogveengebied wonen. Na afloop van de excursie kunnen de kinderen een braakbal uitpluizen. Een braakbal, ook wel uilenbal genoemd, bevat voedselresten die een roofvogel niet kan verteren. Bij het uitpluizen komt er soms een compleet skelet van een muis of ander klein dier te voorschijn. Met behulp van zoekkaarten ontdek je welk dier er opgepeuzeld is. Een gids geeft uitleg bij dit forensisch onderzoek.

De Speuren naar sporentocht op zondag 6 februari start om 11.00 uur bij de balie van het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 2 kilometer lang en de activiteit duurt ongeveer 2 uur (inclusief het uilenbal pluizen). Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Online reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Ook zonder gids op pad!
Ook zonder gids kan je een leuke wandeling maken met je gezin. Bij de balie van het buitencentrum zijn hiervoor doe- en ontdektochten verkrijgbaar. Voor kleuters is er het Kabouterpad en voor kinderen vanaf 6 jaar de Peel Beleef-je-Buiten Tocht. Reserveren is niet nodig en je kan elke dag op pad!

(Na)genieten in het buitencentrum
Voor of na afloop van een activiteit kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier zijn mooie souvenirs, interessante natuurboeken, leuke natuurontdekspullen en smakelijke streekproducten te koop. Bij de horeca ‘Buitengewoon Lekker’ en in de Peelboerderij (op zondag) kan je genieten van een hapje en drankje. Het buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie