Skip to content

CDA Nederweert | Onze ondernemers moeten kunnen ondernemen

Redactie
25 januari 2022 | 12:00

Advertentie

“Voor het CDA kan er geen enkel misverstand over bestaan: ondernemers die in Nederweert geworteld zijn, moeten ook de ruimte krijgen om zich hier te vestigen en verder te groeien.

CDA Nederweert

Helaas is dat op dit moment geen vanzelfsprekendheid. In 2019 heeft de gemeente de laatste kavels op Pannenweg uitgegeven. Bij gebrek aan bedrijfsruimte worden ondernemers met uitbreidingsplannen naar buurgemeenten verwezen. Wij vinden dat onacceptabel. Wie al zijn hele leven met Nederweert verbonden is en hier de basis heeft gelegd voor zijn ondernemerschap, moet binnen onze gemeente ook kunnen doorgroeien. Daar maken we ons sterk voor. In 2030 ontstaat in de brede regio een tekort aan bedrijfsruimte, zo blijkt uit onderzoek. Dat betekent dat we daar nu al op moeten anticiperen.

Ook de winkeliers in het centrum, die de laatste jaren vanwege corona al zoveel voor de kiezen hebben gehad, verdienen de ruimte en een aantrekkelijke omgeving om te ondernemen. CDA wil ervoor zorgen dat Lambertushof nou eens eindelijk wordt opgeknapt. De financiële middelen zijn er, maar werden de afgelopen raadsperiode niet aangewend. Daar moet snel verandering in komen. Samen met de ondernemers willen we een plan maken voor Lambertushof waarbij ook de omgeving wordt betrokken. Dat betekent dat we ons inspannen voor mooie, natuurlijke loopverbinding met de winkels in de rest van de Kerkstraat en het nieuwe woon- en winkelgebied bij de voormalige sporthal aan de burgemeester Hobusstraat. Op die manier krijgt het hele centrum de impuls die het nodig heeft en onze ondernemers verdienen.”

Mark Hoeben en Antoine Hekers

Lees ook

Advertentie

14 Reacties

  1. eindelijk weer eens aandacht voor de ondernemer. want het huidig college stelt alleen maar dat we moeten ondernemen buiten Nederweert. of je nu winkelier, industrie of agrariër bent vertrekken zal je.

  2. Eerst het hele centrum op de kop zetten en daarna zeggen dat ze het lambertushof willen opknappen… Lekker bezig CDA… Dat plan hadden jullie van te voren moeten maken. Wel toevallig dat de verkiezingen eraan komen…

  3. De politici in Nederweert zouden verplicht de songtekst van Question (1970) van de legendarische groep The Moody Blues moeten beluister en voor zichzelf vertalen, inwoners van onze mooie gemeente krijgen NOOIT EN TE NIMMER antwoorden op vragen betreffende de windmolens en geplande zonneparken…Waarom niet? Omdat er binnenkort verkiezingen zijn zou een van de motivaties kunnen zijn maar er zullen wel meer redenen zijboord niet met antwoorden te komen en de bewoners staan nog steeds in hun hemdje…

  4. Wat de windmolens betreft ben ik het met Frankske eens. De vragen rondom de windmolens blijven onbeantwoord en daarmee de problemen onopgelost. Wethouder Stienen heeft het groot aantal vragen dat haar over windmolenpark Ospeldijk gesteld werd in de laatste raadsvergadering nog steeds niet beantwoord! De antwoorden moeten nog steeds opgezocht worden. Misschien kan het CDA wat druk opvoeren want de antwoorden blijven te lang uit. Dat is onacceptabel. De burgers hebben recht op de waarheid.

  5. Bij de vorige verkiezingen heb ik bij mensen van het CDA expliciet gevraagd of ze nu voor of tegen de randweg waren. Daarover hielden ze zich toen op de vlakte. Een duidelijk antwoord kwam pas NA de verkiezingen.

    Het interesseert me geen fluit wie er op plaats 12 of 13 staat van de verkiezingslijsten, ik hoop dat ALLE partijen een verkiezingsprogramma publiceren met concrete plannen en standpunten. Dat zie ik liever dan dit soort populaire verkooppraatjes

  6. Frankske, toepasselijke tekst in dat lied. Misschien dat de magie van muziek de zwijgcultuur in Nederweert doorbreekt. Of willen ze dat niet? Zelf luister ik in deze situatie graag naar Vigil van Fish maarja, ik ben dan ook nog steeds een teleurgestelde burger…

  7. @Sanne, CDA zat dan ook niet in het college de afgelopen 4 jaar, dus dan hadden ze er ook niet al te veel over te zeggen…

  8. @sandra

    Het meeste is al bedacht toen het CDA wel nog in het college zat.

  9. Toen CDA wel in de raad zat, hebben ze zelf aanbod van winkels om zeep geholpen.
    Vooral door het eenrichtingsverkeer, en steeds weigeren samen met enkele middenstanders om een winkel die veel klanten zou trekken te weigeren. ( Action )
    Lambertushof wordt nooit meer iets !!!
    Hou een peiling onder de bewoners van Nederweert, dan komt er misschien nog iets ……

  10. Hallo Flupke, dus eigenlijk zeg je dat het huidig college 4 jaar niks heeft uitgevoerd en alleen maar het beleid van het vorige college heeft laten lopen. als ik het goed begrijp was het komen van de Action toen bijna geregeld alleen de opstelling van de huidige wethouder heeft ze kopschuw gemaakt.

  11. Volgens mij was er 4 jaar geleden afgesproken dat het Lambertushof tegelijk met plan Wijen ontwikkeld zou worden. Helaas hebben ze zittende partijen hier helemaal niets aan gedaan.
    Ik blijf het raar vinden dat het CDA het nog steeds heeft gedaan terwijl de huidige partijen de afgelopen 4 jaar geen zak hebben uitgevoerd.
    Volgens mij hebben ze tijd genoeg gehad

  12. Ik wil even zeggen dat het CDA zich samen met VVD heeft ingezet om recht te halen in een krom systeem voor de omwonenden bij de windmolens. Dat is meer dan andere partijen kunnen zeggen. Tenslotte gaat het om de burger en dat hebben zij gesnapt maar nog niet kunnen uitvoeren. Maar dat komt eraan. Daar heb ik vertrouwen in.

  13. Wie weet wat de aanstaande verkiezingen opleveren. Veel slechter dan nu kan het toch niet zou je zeggen. De gezondheid en veiligheid van de burger staat helaas op de laatste plaats. Maar ach, je kunt als wethouder altijd een carrière switch maken naar bijvoorbeeld circusclown of zelfs pottenbakker.

  14. We mogen ons niet verlagen tot het niveau in het gemeentehuis maar dat is moeilijk als je mishandeld wordt. Zoveel onrecht. Het is een documentaire waard. Toch blijf ik geloven dat het recht zal zegevieren omdat er hulp komt van mensen met gevoel voor rechtvaardigheid.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie