Skip to content

Vanaf vandaag wordt het PMD afval op een nieuwe manier opgehaald

Redactie
24 januari 2022 | 12:26

Advertentie

Het is vandaag, maandag 24 januari, een historische dag in de afval-geschiedenis van Nederweert. Het PMD afval wordt vanaf nu in de gehele gemeente in speciale zakken opgehaald.

PMD afval

Gemeente breed halen ze PMD een keer per twee weken aan huis op. Het restafval wordt in Budschop sinds vorige week in tariefzakken opgehaald. Dat is een zak die je kunt kopen om het restafval in te doen. De duobak wordt daar alleen nog maar gebruikt voor Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT). In de rest van de gemeente wordt de duobak voorlopig nog gebruikt zoals men gewend is. Naast kritiek van inwoners uit Nederweert zijn er ook lovende reacties te horen. Zo is men blij dat het plastic afval vanaf nu aan de deur opgehaald wordt. ”Net zo gemakkelijk!

Gratis zakken voor PMD
Voor het aanbieden van PMD afval worden gratis zakken beschikbaar gesteld van 60 liter. De zakken voor het PMD kun je neerzetten of ophangen. Belangrijk is dat de inzamelaar goed bij de zakken kan en de verkeersveiligheid niet in gevaar komt. De gemeente verstrekt haken (kroonringen) waar de zakken aan opgehangen kunnen worden. Zakken voor PMD afval zijn onder andere in alle supermarkten verkrijgbaar. De bovengrondse PMD containers zijn sinds 17 januari verwijderd. De ondergrondse PMD containers zijn vanaf dat moment afgesloten. Bij diverse (oud)PMD containers zijn ook vandaag nog afvalzakken te vinden. Het ”dumpen” van deze zakken is natuurlijk niet de bedoeling.

Waar zijn de PMD zakken verkrijgbaar?

Alles nog een keer op een rijtje, wel zo handig!
Op deze speciale pagina op Nederweert24 hebben we alle afvalstromen per kern op een rijtje gezet.

Advertentie

6 Reacties

  1. “Naast kritiek van inwoners uit Nederweert zijn er ook lovende reacties te horen.” Dat is dus toch doorgedrongen.
    En wat gaan we nu doen met die kritiek? Of wil de gemeente alleen maar de positieve geluiden horen?
    Vragen over afvalinzameling sturen naar info@nederweert.nl heeft geen zin want antwoord krijg je niet.

  2. Jammer dat er nu al mensen zakken aan de paal hangen , terwijl dat het nog niet de dag is dat ze opgehaald worden. Hopelijk geen troep , of dat iemand ze stuk maakt. Ik denk dat de gemeente duidelijk moet aangeven dat ze de zakken pas op de dag dat de kliko geleegd worden , ook de zakken opgehaald worden. DUS MENSEN , ZAK AAN DE PAAL, ALS DE KLIKO GELEEGD WORDT. VOORKOM DAT HET DOOR JE. BUURT HEEN SLINGERT EN ER EEN MUIZEN EN RATTEN PLAAG ONTSTAAT.

  3. Katten en ratten die de zakken open trekken, niet alleen een hoop rotzooi op straat, maar ook ratten met alle gevolgen.

    Door in te zamelen in plastic zakken, moet er nog meer plastic geproduceerd worden, wat op zich al een aantasting van het milieu en de grondstoffen betekent.

    Door in te zamelen in plastic zakken, komt er nog meer plastic in de vuilnisberg terecht.

    Ooit bedachten we containers omdat dat zakken ARBO-technisch niet goed waren voor de mannen van de vuilnisophaaldienst. Nu laten we die gedachte plots weer los……..

    Mogelijk was het beter geweest om een extra container aan een ieder te verstrekken. De oude behouden voor groen en overig afval. De nieuwe container voor PMD. Om de week een container ophalen.
    Glas en luiers dan in de containers die er al zijn, papier 1x per maand. Metalen op de bekende plekken.
    En het overige naar de milieustraat in Weert.

    Maar dat zal wel te simpel gedacht zijn. Gelukkig zitten de “échte” deskundigen aan het Raadhuisplein……..

  4. Een zak aan de paal hangen,wat een ophef, veel mensen lopen er al jaren mee rond.

  5. Gaat goed, gisteravond hoefde ik niet naar National Geographic te kijken. Vanaf de woonkamer kon ik in alle rust kijken hoe twee dikke ratten zich tegoed deden aan de inhoud van een zak.

    Gemeld aan de gemeente zoals het hoort. Ik ben benieuwd of de oude rattenvanger van Nederweert er nog is, of dat de gemeente een vervanger heeft aangenomen en deze krachtdadig tegen dit ziektes verspreidende dier zal optreden!

  6. Afval scheiden prima. Waarom niet drie kleinere containers? Een groene voor GFT, een grijze voor restafval en een gele voor PMD. Geen ratten in de berging of op straat. Geen rotzooi op straat vanwege door baldadigheid vernielde zakken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie