Skip to content

Yuverta mavo Nederweert organiseert online open avond

Redactie
20 januari 2022 | 9:42

Advertentie

Op donderdag 27 januari vanaf 18.30 uur organiseert Yuverta mavo Nederweert een online open avond.

Maak kennis met de mavo-school in Nederweert! Online kom je meer te weten over d school en het onderwijs. Wil jij erbij zijn? Laat alvast je gegevens achter op de website van de school. Je ontvangt een e-mail zodra jij je kunt aanmelden voor de online open avond.

Yuverta

Yuverta mavo Nederweert biedt vmbo gemengde en theoretische leerweg aan. Ze zijn een kleine persoonlijke school met een warme sfeer die overzichtelijk en toegankelijk is. Er is veel aandacht voor de behoeften van de leerlingen, op didactisch én sociaal-emotioneel niveau. In de brugklas bieden zij de volgende praktijkvakken: groen, tekenen, expressie, kooklessen, techniek en Natuur- en scheikundepractica.

Het schoolgebouw is onlangs duurzaam gerenoveerd en heeft een prettige uitstraling. Het groene paradijs (schoolterrein) heeft een kas met een plantenasiel, een buitenlokaal, volière, moestuin en grote natuurvijver. De pannakooi, pingpongtafel en voldoende picknicktafels om verleiden leerlingen buiten te pauzeren. ”Wij vinden het belangrijk om leerlingen en ouders te informeren over de studievoortgang. Dit doen we op een positieve manier. Zo stimuleren en motiveren we onze leerlingen. Wij hechten waarde aan de schoolregels en zien toe op de naleving. Op die manier leren wij onze leerlingen respect voor elkaar, docenten en de schoolfaciliteiten te hebben.”

Kom je kennismaken? Bekijk de website voor meer informatie.

Advertentie

1 Reactie

  1. Mijn oude Nederweerter school, waar ik schooljaren 1974/75 en 1975/76 heb rondgelopen en alleen maar goede herinneringen aan heb, al huiver ik – wie niet – nog steeds over al die wiskundige, chemische en natuurkundige formules die ik uit mijn hoofd moest leren, al was ik – vreemd genoeg – best goed in Natuurkunde en Chemie.Een school die ik ouders kan aanraden, want deze school is niet zo’n moloch als het nabij (Weert) gelegen Bisschoppelijke College of Philips van Horne, waar je als eenling verdrinkt in een oceaan van medeleerlingen (en leraren).In deze school is alles compact en overzichtelijk en heb je geen plattegrond nodig om te weten waar welk lokaal is en wie je leraar.Op voorgenoemde scholen kom je leraren tegen die je niet zult kennen al loop je er decennia rond.In deze school weet je na een maand of 2 precies wie wie is en welke lessen hij/zij geeft, wat een vertrouwd gevoel geeft natuurlijk en het is dan ook niet verwonderlijk dat Yuverta MAVO Nederweert leerlingen aanzuigt uit de verre omgeving (het percentage afkomstig uit Weert is indrukwekkend) en veelal leerlingen wier ouders er zelf ooit gezeten hebben en dezelfde goede herinneringen hebben als ik.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie