Skip to content

Fietsknooppunten Ospel verbonden door route via centrum

Redactie
17 januari 2022 | 11:16

Advertentie

Het fietsknooppuntennetwerk ten noorden en zuiden van Ospel wordt binnenkort via een route door het centrum met elkaar verbonden. Routebureau Noord- en Midden-Limburg gaat de (digitale) routeplanner aanpassen en de bordjes plaatsen.

Witte bordjes met groene nummers

Wie kent ze niet, de witte bordjes met groene nummers en pijlen. Ze zijn onderdeel van het fietsknooppuntennetwerk dat een groot deel van Nederland bestrijkt en dat ook aansluit op internationale routes.

Gastvrijheid en beleving
In Ospel lopen de fietsroutes ten noorden en zuiden van de bebouwde kom. Er was geen verbinding met het centrum. Dat verandert nu. Het verbinden van de routes is onder meer een wens van de ondernemers die betrokken zijn bij het uitvoeringsprogramma Gastvrijheid en Beleving. Fietsers komen zo door het centrum en langs een aantal horecagelegenheden. De werkzaamheden zijn voor het nieuwe fietsseizoen klaar.

Routeplanner voor fietsen
Via de routeplanner op hartvanlimburg.nl kan iedereen zijn eigen fietsroute samenstellen op basis van knooppunten. Maar op de site staan ook de mooiste fietsroutes in Limburg. De routegegevens kun je printen, opslaan, gebruiken op bijvoorbeeld je telefoon of tablet, delen met andere gebruikers en downloaden. En als je de route op je smartphone uitstippelt, dan kun je deze gelijk starten.

Advertentie

1 Reactie

  1. Fietsen en horeca bezoek zijn tegenovergestelde activiteiten.Bij het eerste ben je actief bezig en bij het laatste in-actief en beiden heeft zo zijn voor- en nadelen, bovenal financieel, maar gezien het feit dat ik de plaatselijke middenstand een warm hart toewens, ben ik geneigd een eventuele fietstocht te onderbreken voor een hapje en drankje en haal ik me bij thuiskomst maar geen afhaal-Chinees, wat menig Ospelnaar ook graag zou doen als er nog een Chinees-restaurant in Ospel was.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie