Skip to content

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Op de Laak gemeente Nederweert

Redactie
1 januari 2022 | 10:00

Advertentie

Burgemeester Op de Laak spreekt dit jaar haar nieuwjaarstoespraak uit in de gloednieuwe brandweerkazerne in Nederweert. Omdat er geen nieuwjaarsreceptie plaats kan vinden is deze opgenomen.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Op de Laak

Mede namens de gemeenteraad en de wethouders spreekt de burgemeester haar grote waardering uit over de manier waarop we met zijn allen samen de crisis bestrijden.

U laat het zien. Onze mensen in de ziekenzorg, bij ambulance, politie en onze brandweer, onze ondernemers, overheids- en onderwijspersoneel en de vele vrijwilligers in verenigingen, buurten en dorpen maken het dagelijks waar. Een crisis bestrijden en het moreel hoog houden. Schouders eronder en samen genieten waar het kan. Hier past een enorm compliment! Samen groots door samen te doen.

De jaarlijkse Gemeentecomplimenten maken ze op een later moment bekend. Ze hopen dit met publiek te kunnen doen, tijdens de open dag van het verduurzaamde en verbouwde gemeentehuis later dit jaar.

Advertentie

3 Reacties

  1. Er mag geen vuurwerk gebruikt maar wat ik gisteren gezien heb en gehoord ik heb een rondje door eind gemaakt ik heb geen politie gezien om te handhaven zo geven we toch weer ieder de vrijheid Het was wel een mooie toespraak een goede stuun in de rug voor 2022

  2. Dat gezonde en gelukkige nieuwjaar wordt rondom windpark Ospeldijk lastig want voor de mensen daar is anders besloten. Mijn wens is gezondheid en levensgeluk voor iedereen die in de gemeente Nederweert woont!

  3. Een mooie terugblik, hetzij niet volledig maar dat kan ook welhaast niet en kan bovendien een keuze zijn.
    Een ambitieuze omgevingsvisie wordt daarin wel genoemd. Dus daar reageer ik ook graag op en heb dat tijdens mijn inspreken onlangs ook gedaan: nl. dat de ambities van gemeente Nederweert helaas betrekking hebben op “koploper zijn voor wat betreft duurzame energie in de regio”..
    En natuurlijk merk ik ook op, Uw welgemeende aandacht voor gezondheid en welzijn van de burgers van Uw gemeente.
    Het zou nog mooier zijn, als dat dus bovenal Uw ambitie en missie zou zijn: daarin koploper te wezen in de regio en wellicht landelijk.
    We kijken dan ook uit naar de bijeenkomst: “gesprek gezondheidseffecten van windturbineparken – donderdag 27 januari 2022” in Sportcentrum de Bengele,
    De agendering is in lijn met het advies van de klachtadviescommissie, dat het college heeft overgenomen naar aanleiding van de klacht van Stichting Behoud Leefmilieu Limburg,
    De klacht luidt:
    “dat het college niet over de gezondheidsaspecten geïnformeerd wil worden. Hoewel het eerder aangaf er niets van af te weten…
    Niet gehoord worden als stichting met een maatschappelijke doelstelling in casu vertegenwoordiger van een groot aantal omwonenden windpark Ospeldijk cq burgers Nederweert / Leudal.”

    Ook Stichting Behoud Leefmilieu Limburg wenst ALLE burgers van Nederweert en omstreken, en hun leefmilieu, een Gezond en Gelukkig 2022!
    Dat is onze ambitie en onze missie.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie