Skip to content

Nieuw onderzoek voor verkeer en parkeren in centrum Nederweert

Redactie
21 december 2021 | 13:31

Advertentie

De blauwe zone bij de Jumbo in Nederweert wordt niet uitgebreid en het Raadhuisplein in Nederweert blijft beschikbaar om te parkeren. Om een goed beeld te krijgen van de gevolgen van alle veranderingen in het centrum van Nederweert, vindt er in 2022 een nieuw verkeer- en parkeeronderzoek plaats.

Verkeer en parkeren in centrum Nederweert

Volop ontwikkelingen in centrum
De bouw van het centrumplan bereikte onlangs het hoogste punt. Zodra het gebouw is opgeleverd, wordt de openbare ruimte, waaronder de parkeerplaatsen, ingericht. Ook de uitbreiding van de supermarkt Jumbo, in de toekomst Albert Heijn, vordert. Kortom, volop ontwikkelingen in het centrum. Dat heeft invloed op de verkeersstromen en het parkeren.

Blauwe zone
De eigenaar van supermarkt Jumbo had gevraagd om een uitbreiding van de blauwe zone bij zijn filiaal. Het college werkt nu niet mee aan dat verzoek. Vanwege de uitbreiding van de supermarkt wordt wel een aantal nieuwe parkeerplaatsen aangelegd in of nabij het centrum. De aanleg van deze extra parkeerplaatsen betrekken de gemeente Nederweert bij de resultaten van het parkeer- en verkeeronderzoek.

Goede balans
Om een goed en representatief beeld te krijgen, vindt dit onderzoek plaats nadat de herinrichting van de openbare ruimte voor het grootste deel is afgerond. Ook de maatregelen rond corona spelen een rol in het aanbod van verkeer en parkeren. “Het doel is om uiteindelijk te komen tot een goede balans in het aantal parkeerplaatsen en een verdeling in kort en lang parkeren”, aldus wethouder Koolen. Het onderzoek heeft niet alleen betrekking op de parkeerplaatsen bij de supermarkten, maar op het gehele kernwinkelgebied. Hieronder vallen bijvoorbeeld ook de Lambertushof en het Antoniusplein.

Parkeren in kernwinkelgebied
Parkeren in Nederweert is op alle openbare parkeerplaatsen voor iedereen gratis. De (loop)afstanden zijn over het algemeen kort. Op een aantal locaties is een blauwe zone ingesteld. Daar is de duur van het parkeren beperkt. Dat doen ze onder meer om lang parkeren te voorkomen. Voor het gehele kernwinkelgebied geldt dat er alleen maar geparkeerd mag worden in de parkeervakken en niet op straat of op de stoep. Helaas gebeurt dit nog te vaak. Ook dit neemt de gemeente Nederweert mee in de verdere uitwerking van het parkeeronderzoek in 2022.

In overleg met de omgeving
Mochten er veranderingen plaatsvinden op het gebied van kort en lang parkeren in het centrum, dan doen we dit in overleg met de Ondernemersvereniging Nederweert (OVN), omwonenden en andere belanghebbenden”, aldus wethouder Koolen.

Advertentie

3 Reacties

  1. Natuurlijk moet je de blauwe zone niet uitbreiden, waar moeten de ambtenaren dan hun auto’s neer zetten.
    Zou van de zotte zijn als ze een stukje moeten lopen of thuis de fiets pakken.
    De gemeente heeft genoeg auto’s waar ze mee onder devoeten uit kunnen tijdens hun werktijd.

    Nederweert betaald parkeren maken voor iedereen?

  2. Goed besluit van de gemeente om eerst onderzoek te doen en niet het voorgenomen besluit door te voeren. Hier hebben we ons met zijn allen hard voor gemaakt. Goed dat er nu naar de burgers geluisterd wordt.

  3. Hebben ze weer geld over? Ik dacht dat de nieuwe brug Hulsen en het fijne overleg met de omwonenden van de windmolens genoeg heeft gekost, besteed het geld nuttig en geef het aan de actiegroep die de omwonende juridisch ondersteunt dan toon je Kerstballen…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie