Skip to content

Regiegroep neemt stokje over van stuurgroep Bengele Beweegt Nederweert

Redactie
20 december 2021 | 15:53

Advertentie

V.l.n.r.: Peter Lenders, Niek Creemers, Martin Houben, Peter Willekens en Maurice Brouns. Jan van Riet ontbreekt op de foto

Dit jaar nam een regiegroep het stokje over van de stuurgroep Bengele Beweegt. Bijna 5 jaar zetten de leden van de stuurgroep zich in voor het project. Aan het einde van het jaar blikken ze terug. Met een goed gevoel. “Het was een spannende en bijzondere ontdekkingsreis, een zoektocht die vanuit betrokken inwoners steeds meer vorm kreeg”, aldus de stuurgroepleden.

Verzamelnaam voor gebied
Bengele Beweegt is de verzamelnaam voor het gebied rond sportpark De Bengele en de groenstrook die ook bekend staat als het voormalig OLS-terrein. Het gebied ligt aan de westkant van Nederweert.

Twee initiatieven gaan samen
Er waren twee initiatieven. Stichting de Uijtwijck wilde er graag een beleef-, ontmoet- en doepark realiseren. Stichting de Bengele Beweegt wilde de samenwerking tussen de gebruikers van het sportpark verbeteren en bijdragen aan een breed sport- en beweegaanbod. Omdat de gebieden aan elkaar grenzen en beide stichtingen bijna dezelfde doelen nastreefden, besloten ze samen te gaan.

Burgerinitiatief
Peter Willekens, Peter Lenders, Niek Creemers, Maurice Brouns, Jan van Riet en Martin Houben maakten jarenlang deel uit van de Stuurgroep Bengele Beweegt. Volgens Niek Creemers is Bengele Beweegt misschien wel hét voorbeeld van een burgerinitiatief: “Je hebt met een aantal mensen een idee. Dat geef je vorm. Je wordt enthousiaster, de plannen worden groter. Gaandeweg kom je er dan achter dat je beter kunt samenwerken, omdat je het niet alleen kunt.”

Stuurgroep hield koers
De stuurgroep die uiteindelijk ontstond, bestond uit vertegenwoordigers van Bengele Beweegt, verenigingen/organisaties, de initiatiefnemers van het doe-park en de gemeente. De stuurgroep merkte al gauw dat alles met elkaar verbonden is. “Als je aan de ene kant van het gebied iets wil, heeft dat gevolgen voor een andere gebruiker. Daardoor ging het soms misschien wel langzaam”, aldus Peter Lenders. “Maar juist dan is het van belang dat je met elkaar het gesprek blijft voeren.” Peter Lenders heeft er vertrouwen in dat de regiegroep het goede werk voortzet. “Het was een constante ontdekkingsreis”, vult Peter Willekens aan. De stuurgroep heeft altijd koers gehouden. Het gaat daarbij om de invulling van het gebied voor de lange termijn.

Nieuwe rolverdeling
Toen de gemeenteraad dit jaar het zogenaamde ontwikkelperspectief Bengele/Uijtwijck vaststelde, zorgde dat voor een andere rolverdeling. Voortaan is er één regiegroep. Daarin zit een vertegenwoordiging van de binnensportverenigingen, de buitensportverenigingen, de Uijtwijck en de gemeente Nederweert. Maurice Brouns zal zitting nemen in de regiegroep, zodat kennis vanuit het verleden geborgd blijft. De stuurgroep zal ophouden te bestaan.

Aan de basis gestaan
De leden van de stuurgroep zijn allemaal maatschappelijk betrokken en lid van een of meerdere verenigingen. Daar gaat het werk door. De ontwikkelingen rond Bengele Beweegt blijven ze met grote belangstelling volgen, in het achterhoofd wetende dat zij mee aan de basis stonden van de toekomst van het gebied.

 

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie