Skip to content

Onthulling borden ‘De gezelligste straat’ gemeente Nederweert

Redactie
20 november 2021 | 13:05

Advertentie

Dit jaar zijn er maar liefst twee straten die de onthulling van het bord “De Gezelligste Straat van Nederweert” hebben gevierd.

‘De gezelligste straat’ gemeente Nederweert

Lochtstraat
In 2020 is de Lochtstraat verkozen tot winnaar, echter heeft vanwege Corona maatregelen destijds geen onthulling van het straatbord plaatsgevonden. Om dit alsnog te doen is Wethouder Dieteren afgereisd naar Ospel om dit alsnog te doen. Buurtbewoners van de Lochtstraat kunnen nu vol trots laten zien dat zij de winnaars van deze titel zijn.

Winnaar 2020 – Lochtstraat Ospel: Ramon “De Locht(straat) verbindt straten en buurtbewoners aan beide zijden van deze weg met elkaar. Mooi dat jong en oud elkaar zo blijft ontmoeten in deze gezelligste straat. De postbode was het bordje ook al opgevallen. Hij is blij in de gezelligste straat te mogen bezorgen“.

Toren
Ook in 2021 is er weer een winnaar uit de bus gekomen. Deze keer is het een straat in de kern Nederweert en wel de straat Toren. Ook de bewoners van deze straat hebben enorm hun best gedaan om tijdens Burendag een gezellige activiteit voor de buurt en door de buurt te organiseren. Zo was er een grote stormbaan, oud Hollandse spelen en een feestelijke middag voor alle straatgenoten. Mooi om te zien dat kinderen hier veel met elkaar afspreken en buurtbewoners omzien naar elkaar.

Winnaar 2021 Toren Nederweert: Rian en Wouter: “Door de gezelligste straat is er nog meer saamhorigheid ontstaan op de Toren. Juist ook de wat oudere bewoners zijn nu meer aangesloten bij de buurt. Ook hebben wij sindsdien meer buurtbewoners toe kunnen voegen aan de buurtwhatsapp groep. Daar heeft de gezelligste straat zeker aan bijgedragen“.

Naast de wisselbokaal en de tegoedbon voor een buurtbarbeque die al eerder in ontvangst werden genomen, zijn de Lochtstraat in Ospel en Toren in Nederweert vanaf vandaag ook te herkennen aan de straatnaamborden ‘De gezelligste straat van Nederweert’. Dit initiatief werd georganiseerd door de gemeente Nederweert. Leefbaarheidsregisseur Harold van der Haar, “We vinden het belangrijk dat buren en straatgenoten met elkaar in contact komen en de saamhorigheid en het ‘wij-gevoel’ in de straat versterken.

‘De gezelligste straat van Nederweert’

Vorig jaar heeft de Lochtstraat in Ospel de grote wisselbokaal in ontvangst mogen nemen. Dit jaar was het Toren in Nederweert die een grote wisselbokaal in ontvangst mocht nemen, een vrolijk straatnaambordje én een tegoedbon voor een buurtbarbeque. Hiermee kan de buurt nog eens een gezellige dag met elkaar organiseren. Wethouder Carla Dieteren onthulde vandaag onder toeziend oog van bewoners de straatnaamborden van de winnaars van 2020 en 2021.

Foto’s: Johan Horst

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10

Advertentie