Skip to content

Gratis energieadvies voor MKB-ondernemers

Redactie
13 november 2021 | 8:00

Advertentie

Wil je als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt je daarbij. Met deze subsidie kun je een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft je inzicht in het verder verduurzamen van jouw onderneming. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies.

Energieadvies

Met de SVM-subsidie kun je als MKB-ondernemer een erkend energieadviseur inhuren voor een 100% gesubsidieerd energie-besparingsadvies op maat t.w.v. € 950,-. Na oplevering van het rapport weet je direct welke concrete energie-besparingskansen er voor jouw bedrijf liggen en hoeveel je met die maatregelen gaat besparen. Denk bijvoorbeeld aan aanpassingen zoals het aanbrengen van muur-, vloer- of dakisolatie of HR++- glas. Of het toepassen van PV-zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen of andere energiezuinige installaties..

Begeleiding en ondersteuning
Inzicht in besparingskansen is één, maar hoe krijg ik het allemaal uitgevoerd, hoe ontvang ik de subsidie en waar begin ik? Ook daarvoor kun je een expert inschakelen die je helpt en begeleidt. Bang voor de kosten hoef je daarbij niet te zijn, want die begeleiding wordt voor maar liefst 80% gesubsidieerd vanuit de overheid, met een maximum subsidiebedrag van € 2.500 per bedrijfspand.

Check binnen 30 seconden
Om je dit aanbod te kunnen doen, werkt netwerkorganisatie Keyport samen met een betrouwbare partner. Een erkend en gespecialiseerd bedrijf dat al meer dan 10 jaar maatwerk-bespaaronderzoeken uitvoert. Check binnen 30 seconden op energiekees.nl of je voor deze subsidieregeling in aanmerking komt.

Welke bedrijven
Deze subsidieregeling is voor mkb-ondernemingen tot 250 werknemers (fte’s) en een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen, die:

  • 1 of meer bedrijfspanden hebben of een bedrijfspand (of ruimte daarin) huren en
  • niet onder de wettelijke energiebesparingsplicht vallen. Het bedrijfspand mag dus per jaar niet meer dan 25.000 m3 aardgas(equivalent) en 50.000 kWh elektriciteit verbruiken.

Wees er snel bij, vraag is groot
De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) loopt van 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022. De algemene verwachting is dat de vraag naar de regeling groot is. Op = op, dus wacht niet te lang en profiteer van deze tijdelijke regeling. Op rvo.nl vind je meer informatie.

Doelen in klimaatakkoord
De subsidieregeling is door de overheid in het leven geroepen. Bedoeld om MKB-ondernemers te helpen met het verduurzamen van hun onderneming. En om direct en structureel kosten te besparen. Voor de overheid is het een extra middel om de doelen in het klimaatakkoord te behalen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie