Skip to content

LIVE | Begroting 2022: “Met nieuwe energie en helder eigenaarschap”

Redactie
9 november 2021 | 15:45

Advertentie

Het college van B&W stelde vorige week de programmabegroting voor 2022 vast. Wethouder Carla Dieteren is tevreden: “Er is sprake van een sluitende meerjarenbegroting 2022-2025. Het is goed te constateren dat we nog altijd een financieel gezonde gemeente zijn”. Vandaag, dinsdag 9 november, spreekt de gemeenteraad over de begroting. De begrotingsbehandeling begint om 16.00 uur.

Begroting Nederweert 2022

De programmabegroting 2022-2025 is de laatste begroting in deze raadsperiode”, vervolgt wethouder Dieteren. “Diverse raadsbesluiten brengen aanzienlijke investeringen met zich mee en hebben een flinke impact op de gemeentelijke begroting. Daarnaast staan al een aantal jaren de rijksbijdragen voor het sociaal domein niet in verhouding tot de uitgaven die we moeten doen. Desondanks is het ons gelukt om middelen vrij te blijven maken voor goede zorg voor onze inwoners”.

In de steigers
Veel wensen zijn in de afgelopen jaren gerealiseerd of staan in de steigers. Maar Nederweert is nooit af. Eén raadsperiode is vaak te kort om alle voornemens om te zetten in concrete uitvoering. Zo is de inrichting van het gebied Bengele/Uijtwijck een lange termijn proces. En de ontwikkeling van MFA De Pinnenhof verloopt voortvarend maar kost tijd. De  ver/nieuwbouw is uiterlijk in 2023 gereed. Het bouwen van woningen voor onze inwoners blijft het credo voor de komende jaren. En voor ondernemers verkent de gemeente ruimte om te starten of door te stromen. Het bereiken van de klimaatdoelstellingen zal de komende jaren veel meer inzet en budget vragen. En binnen het sociale domein zorgt de gemeente er met anderen voor dat iedereen meetelt en mee kan doen, voor goede en betaalbare zorg en voor kansen voor mensen die nu geen werk hebben.

Vooruitblik
Bij de vaststelling van de Kadernota heeft de gemeenteraad al besluiten genomen over de ontwikkelingen voor de komende jaren. Nieuw in deze begroting zijn het voorstel om twee padelbanen te realiseren bij NTC’72, een nieuw beleidsplan openbare verlichting en het crisis- en expertteam jeugdhulp, aldus wethouder Dieteren

Conceptbegroting en BIEO
De gemeente heeft, net als voorgaande jaren, een Begroting In Eén Oogopslag (BIEO) gemaakt. De BIEO maakt op een overzichtelijke wijze duidelijk waar de belangrijkste budgetten naartoe gaan. Zowel de BIEO als de conceptbegroting 2022-2025 staan op de gemeentelijke website.

Begroting 2022 in één oogopslag

Advertentie

1 Reactie

  1. Vooral het sociaal domein dient nog meer aandacht dan voorheen.
    De overheidsbijdragen lopen welliswaar niet zoals gewenst maar onze gemeente moet zich gesteund weten door de vele vrijwilligers en welzijnsorganisaties die er alles aan doen om Nederweert tot een voorbeeldige leefbare gemeente te maken.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie