Skip to content

Leuke en veilige activiteiten met een gratis buurtboom!

Glendi
5 november 2021 | 13:00

Advertentie

Zeker in deze tijd vinden we het belangrijk dat straten en buurten naar elkaar omkijken en elkaar helpen. Er zijn genoeg leuke en veilige activiteiten te bedenken die je samen met jouw buren kunt ondernemen rond de feestdagen. Met een buurtboom kunnen inwoners uit alle kernen weer een gratis kerstboom krijgen.

Buurtboom

Elkaar ontmoeten
Het project voor een buurtboom is bedoeld om straten en buurten in de donkere wintermaanden te helpen om elkaar te ontmoeten en samen iets te organiseren. “Een kerstboom in de buurt geeft sfeer en is een leuke aanleiding voor een ontmoetingsactiviteit, waaraan iedereen kan meedoen. Zo is er ook tijdens kortere en donkere dagen aandacht voor elkaar”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Gezellige activiteit
Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken, kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt. Zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning of een muziekoptreden. “Of maak een mooie boom waarbij buurtbewoners lieve berichtjes kunnen achterlaten, om elkaar zo een hart onder de riem te steken”, aldus gebiedsregisseur Harold van der Haar.

Ook partytent lenen
De buurtboom van zo’n vier meter mag geen belemmering vormen voor de doorgang van het verkeer en de hulpdiensten. Het is ook mogelijk om voor het initiatief of de activiteit de gemeentelijke partytent en statafels te lenen.

Zelf verantwoordelijk
De buurtbomen kunnen op zaterdag 11 december tussen 10.00 en 12.00 uur worden opgehaald op het Raadhuisplein, voor de hoofdingang van het gemeentehuis. We zorgen voor gezelligheid en wat lekkers en de klusploeg van Kansrijk in de Wijk helpt mee om de boom op de aanhangwagen te tillen. De boom is gratis, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de plaatsing. Decoratiemateriaal en eventueel stroomverbruik zijn voor eigen rekening. Je kunt de boom na de jaarwisseling aanbieden tijdens de ophaalronde.

Aanmelden
Bedenk samen met jouw straat of buurt een (kleinschalige) activiteit en neem vóór vrijdag 3 december contact op met de leefbaarheidsregisseur van jouw kern:

Meld je je aan voor een gezellige buurtactiviteit? Dan zorgen Harold en Marianne voor een mooie buurtboom!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie