Skip to content

Nieuwe Jan Linders in Nederweert wordt Jumbo

Redactie
3 november 2021 | 21:32

Advertentie

De nieuwbouw van het centrumplan naast het gemeente huis, waar een nieuwe Jan Linders supermarkt zou komen, zal open gaan onder de Jumbo vlag.

Jan Linders vertrekt uit Nederweert

Zelfstandig Jumbo ondernemer Roel Heerschap neemt de exploitatie op zich van de nieuwe winkels in Nederweert en in Weert (Molenakkerplein). Jumbo heeft deze winkels onlangs bij een onderlinge verkoop overgenomen van branchegenoot Jan Linders. De nieuwe locatie in Weert wordt begin 2022 verbouwd naar de Jumbo formule en voor de winkel in Nederweert is medio 2022 nieuwbouw voorzien. Jumbo is blij dat de ervaren en bevlogen ondernemer Roel Heerschap zich gaat ontfermen over de nieuwste aanwinsten. Roel Heerschap is ook eigenaar van de Jumbo winkel in Heel en per maandag 8 november van Jumbo Weert Collegeplein.

Naar hoger niveau tillen
Jumbo CFO Ton van Veen: “Roel Heerschap heeft veel ervaring met het runnen van Jumbo winkels in deze regio, zoals de voormalige C1000 winkel in Heel, die hij succesvol heeft omgebouwd naar de Jumbo formule. Roel heeft flinke ambities en we hebben er daarom alle vertrouwen in dat het hem ook op deze nieuwe locaties lukt om boodschappen doen naar een hoger niveau te tillen. We hebben een ijzersterke formule, waarmee we samen met Roel ook de klanten op deze nieuwe plekken de leukste boodschap gaan bieden.”

Trots en dankbaar
Roel Heerschap: “Ik ben erg trots op de samenwerking met Jumbo en vooral ook dankbaar voor het vertrouwen in mijn team en mijzelf als ondernemer. Het is geweldig om de mogelijkheid te krijgen mijn ambities waar te maken. Mijn motto als supermarktondernemer is ‘Mensen Maken de Winkel!’. Samen met de winkelteams gaan we er alles aan doen om mooie, gloednieuwe Jumbo winkels te openen en nog meer klanten de leukste boodschap te bieden.”

Verschuiving van winkels
Jumbo Supermarkten en de regionale keten Jan Linders Supermarkten hebben overeenstemming bereikt over de onderlinge verkoop van enkele winkellocaties in Limburg en Noord-Brabant. Dinsdag hebben de partijen hun handtekening gezet onder de voorgenomen transacties. Jumbo neemt van Jan Linders supermarkten over in Weert (Molenakkerplein) en Nederweert (Burgemeester Hobusstraat). Jan Linders neemt Jumbo winkels over in het Brabantse Vlijmen (Oliemaat) en Drunen (Grotestraat), alsmede in Wanssum (Burgemeester de Weichshavenstraat) in Noord-Limburg.

De Jan Linders supermarkt in Weert wordt begin 2022 verbouwd naar de Jumbo formule. Voor de huidige Jan Linders supermarkt in Nederweert is nieuwbouw voorzien, die medio 2022 onder de vlag van Jumbo de deuren opent. De overgang van de Jumbo winkels in Vlijmen, Drunen en Wanssum naar de formule van Jan Linders is gepland in het tweede kwartaal van 2022. De overeenkomsten zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Betrokken partijen maken geen financiële details bekend over de transacties.

Herplaatsing medewerkers
Alle betrokken medewerkers zijn gisteren en vandaag ingelicht over de plannen. De medewerkers van de drie Jumbo winkels in Vlijmen, Drunen en Wanssum komen in dienst van Jan Linders. Omgekeerd neemt Jumbo de medewerkers van de Jan Linders supermarkt in Weert over. Medewerkers van de supermarkt in Nederweert worden herplaatst bij andere filialen van Jan Linders in de omgeving.

Versterking winkelnetwerk
Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten: “We streven altijd naar een verdere versterking van ons winkelnetwerk en daarom kijken we continu naar de optimale spreiding van onze locaties. Deze voorgenomen ‘ruilkoop’ met Jan Linders pakt voor beide partijen gunstig uit. Voor Jumbo is het een mooi vooruitzicht om ook in Weert en Nederweert haar klanten de leukste boodschap te kunnen blijven bieden.”

Verdere groei in het zuiden
Ferry Moolenschot, Algemeen Directeur Jan Linders Supermarkten: “Als ambitieuze regionale supermarktketen hebben we een focus op verdere groei in het zuiden. Met deze overeenkomst voegen we toekomst vaste supermarkten toe aan ons winkelbestand en verwelkomen we fantastische nieuwe collega’s. De supermarkt in Wanssum is gelegen in het hart van ons marktgebied, en met het toevoegen van de supermarkten in Vlijmen en Drunen schuiven we de rand van dat gebied verder op. We zijn trots op alle streekproducten die we bieden en vooral op onze bakkerij en bier- en speciaalbierafdeling die door GfK zijn uitgeroepen tot beste van het land. We kijken ernaar uit om ook deze regio te laten kennismaken met ons bijzondere aanbod. Zo wordt ‘Het voordeel van het zuiden’ volgend jaar ook ‘Het voordeel van Vlijmen, Drunen en Wanssum’!

 

Advertentie

20 Reacties

  1. Echt jammer dat de Jan Linders in Nederweert een jumbo wordt.
    Had die beter op zijn plaats kunnen blijven.
    Jan Linders heeft altijd super aanbiedingen en groente en fruit is van goede kwaliteit.
    Vele zullen deze winkel gaan missen.

  2. Briljante zet van Jumbo om hun positie in Weert en Nederweert te behouden.
    Ook voor Roel Heerschap respect voor deze goede zet.
    Je hebt winnaars en verliezers…………
    Top gedaan

  3. Triest nu blijft deze winkel met duur en slecht spul.
    Dan maar naar Someren winkelen.

  4. Als je de laaste tijd bij Jan Linders ging winkelen avonds vak leggen schappen,dan kun je zien dat het een filiaal is bij een zelfstandig ondernemer gebeurd dat niet, ik ben blij dat er na Abert Hein filiaal ook een Jumbo blijf, en een zelfstandigondernemer Roel Proficiat.

    • Bij de jumbo ook vaak vakken leeg .
      Groenten en fruit van slechtere kwaliteit , dikwijls te rijp.
      Het brood is slechter en snel uitgedroogd, lijkt oud brood!!!
      Persoonlijk en vele andere vinden de klant vriendelijkheid bij de Jan Linders, vele malen beter.

    • Hier ben ik het helemaal mee eens , jammer

  5. Blijven de Heerschap vlaaien in deze Jumbo wel weg of zit hier ook nog verbinding??
    Of is de naam toeval?

    • Deze meneer Heerschap is een broer van die andere. Toch zal er in de nieuwe Jumbo geen brood van heerschap verkocht worden.

  6. Is dit de nieuwe supermarkt politiek? De klant wordt niks gevraagd.

    • Degene die betaald bepaald.
      Slimme zet!

    • Henk wat is hier slim aan?
      Slimmer zou zijn een netto rama.

  7. De beste supermarkt Jan Linders gaat helaas weg in het dorp.
    Dit raakt velen trouwe klanten.
    Goede verse groenten en fruit en klantvriendelijk.
    Nu verder naar Someren of Weert de boodschappen halen.
    Hoop dat ze weer snel terug komen in Nederweert.
    Dit gebeurde ook in Someren ,daar ook nu weer een super goede winkel.

  8. Ik ben er bang voor dat ik voor mijn boodschappen naar Someren of Weert zal moeten gaan, met de Jumbo heb ik helemaal niks.
    En het is ook jammer dat de Jan Linders in de Molenakker ook weg gaat, dan maar naar de Roermondse weg, of naar de Kerkstraat in Someren.

  9. Tjonge jonge toch, dat dit zo maar kan en mag.
    Ze zijn in den Haag toch echt met de verkeerde zaken bezig, hier is afgelopen dinsdag niets over gezegd.
    Het moet niet gekker worden.

    • ik zou er kamervragen over laten stellen

  10. Het is niet alleen voor de klant van Jan linders erg,maar wat denkt U van het
    enorm fijne personeel,zij moeten nog zien waar ze terecht komen.
    Maar ja, geld is machtig.

    • Let op, binnen een jaartje worden alle Jan Linders supers overgenomen door de Van Eerdt groep (Jumbo) als tegenzet tegen de streek die een van de Heerschapzoontjes heeft uitgehaald door zichzelf te verkopen aan de AH, zakken gevuld en bekijk het maar…Pa draait zich om in zijn onlangs gedolven graf…

    • Waarschijnlijk heeft een van de Heerschapjes de afgelopen week slecht geslapen.
      Deze zet van Jumbo had ie niet verwacht.
      Gaat een zware dobber voor de nieuwe AH winkels in Nederweert en Weert.
      Zoals de geruchten nu zijn komt er ook een nieuwe Jumbo in Heythuysen.
      Deze Heerschap soap word vervolgd………….

  11. Zal Jan Linders niet missen ,dure winkel niks voordeel van het zuiden , punten sparen stelt ook niks voor, kun je wat rommel uitzoeken.

  12. Personeel zijn prima mensen,had ik erbij moeten melden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie