Skip to content

De Zonnebloem, afdeling Ospel bestaat 40 jaar

Glendi
27 oktober 2021 | 12:51

Advertentie

Op vrijdag 22 oktober hebben de gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem, afdeling Ospel hun 40-jarig bestaansfeest gevierd in de Rabozaal van het gemeenschapshuis Haaze-Hoof.
Ook werd stilgestaan bij feit dat het 40 jaar geleden was dat de welfare zijn intrede deed. De definitieve start vond plaats op 19 februari 1981. De Zonnebloem, afdeling Nederweert was behulpzaam bij het op gang brengen van de Zonnebloem Ospel door middel van geld en materialen. De voormalige pastoor ging volgens de geschiedschrijving aan de slag met het inzamelen van 2e hands servies en voorlopig moesten de dames zelf hun koffiekopje meebrengen. Naast de gebruikelijk brei- en haakwerknaalden werden vele windsels meegebracht voor de Lepra actie.
Het was tevens weer de eerste grote gelegenheid dat de gasten en vrijwilligers elkaar ontmoeten na coronatijd. Even de eenzaamheid onderbreken en samen iets vieren waarvan je blij wordt en dit was alom het geval. De opkomst was als vanouds geweldig en iedereen was goed gemutst.

Michiel Malschaert

Na het woord van welkom door de voorzitter werd een aanvang genomen met de aangeboden lunch bestaande uit soep en broodjes met warm vlees. Inmiddels was Michiel Malschaert gearriveerd en dat hebben ze geweten. Hij wist in tweemaal driekwartier de aanwezige gasten en vrijwilligers te vermaken waarover nu nog wordt gesproken in Ospel. Het eerste deel van zijn entertainment begon verrassend, maar nog vrij rustig maar na de pauze ging letterlijk en figuurlijk het gas erop. Op de achtergrond had je het idee dat er een Harley-Davidson kwam binnengestormd. Bij Normaal zoude ze zeggen “Oerend” hard. Vervolgens kwam hij tevoorschijn in een bijbehorende motorjas. De gasten en vrijwilligers waren weer geheel bij de les en een enkele gast werd het te veel wegens het geluid. Dit is later goed gemaakt met excuses en een welverdiend bloemetje. Met een special effect in de vorm van veel rook waarin hij iedereen veraste met verkleedpartij en een gedaanteverwisseling onderging van motorheld naar een gentlemen in een witte smoking. Wat een energie kwam er bij de man vrij. En hoe meer hij zijn best deed en niet alleen het podium maar de gehele zaal gebruikte sleurde hij de gasten en vrijwilligers mee in zijn enthousiasme. Hij wist vrijwilligers te verleiden tot een verkleedpartij en een versierbeurt die zelden zo spontaan verliep. Hij wist net de goede vrijwilliger uit te zoeken en die fleurde er helemaal van op en liet het ongedwongen gebeuren. In de pauze werd nog een nakomend toetje verorberd in de vorm van taart.

Vrijwilligers
In de pauze werden een viertal vrijwilligers in de het zonnetje gezet omdat ze 10 – 25 – 40 jaar vrijwilligerswerk hadden gedaan in de vorm van bezoekwerk aan de eenzame gasten tot welfare werkzaamheden, organisatie van activiteiten enz.. De jubilarissen kregen een speldje met bijbehorende oorkonde overhandigd van De Zonnebloem uit Breda en een bos bloemen van de afdeling Ospel. Namens de jubilarissen, zijnde Bep Piepers-Thijs (10 jaar), Gemma Kessels-Maasen (10 jaar) Bertha Sieben-Laenen (25) jaar) en Toos Sijbers-Camp (40 jaar) bedankte Toos Sijbers-Camp de organisatie voor de geweldige middag aangeboden aan de gasten. Na afloop ging iedereen blij en voldaan naar huis.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie