Skip to content

Bijeenkomsten over omgevingsprogramma luchtkwaliteit

Redactie
27 oktober 2021 | 9:00

Advertentie

Schone lucht is belangrijk, voor mens, dier en het milieu. Om te weten te komen welke maatregelen haalbaar en betaalbaar zijn om de luchtkwaliteit te verbeteren, is de afgelopen periode een onderzoek gedaan. De resultaten hiervan presenteert de gemeente Nederweert op maandag 1 november in de raadzaal aan de gemeenteraad. Op donderdag 11 en donderdag 18 november zijn er nog twee vervolgbijeenkomsten. Iedereen is van harte welkom bij een of meerdere avonden.

Bijeenkomst op 1 november
De bijeenkomst vormt de start van een proces om te komen tot een pakket aan acties en maatregelen voor de komende jaren. Ze vatten die samen in een omgevingsprogramma luchtkwaliteit. Aanmelden voor de avond stellen ze zeer op prijs en dat kun je doen tot en met zondag 31 oktober via l.nijnens@nederweert.nl. Het programma start in beginsel om 19.30 uur, maar het precieze tijdstip hoor je bij aanmelding. Er zijn namelijk ook nog een paar andere agendapunten.

Bijeenkomsten op 11 en 18 november
Na de presentatie van het rapport vinden er nog twee bijeenkomsten plaats en wel op donderdag 11 en donderdag 18 november. Dan wordt gekeken naar verschillende oplossingen die mogelijk zijn, wat deze betekenen en of ze haalbaar en betaalbaar zijn. De input van inwoners vindt de gemeente daarbij belangrijk. Beide avonden beginnen om 19.00 uur. Ook hiervoor kun je je aanmelden. Stuur daarvoor een mail naar l.nijnens@nederweert.nl. Dit kan tot maandag 8 november. De avond van donderdag 18 november is speciaal bedoeld voor agrariërs.

Rapport beschikbaar
Vanaf dinsdag 2 november is het rapport beschikbaar via de website. Heb je corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis en respecteer de coronaregels. Op dinsdag 23 november spreekt het college ook met de raad over dit onderwerp.

Advertentie

3 Reacties

  1. om de luchtkwaliteit te verbeteren verminder eerst het vliegverkeer maar. dan komen we al een heel eind de goede kant op.je kunt niet buiten komen of je telt zo 10 vliegtuigen boven je hoofd.
    maar zoals altijd, het zal wel weer op het bordje komen van de hardwerkende agrariers in onze gemeente, die er voor zorgen dat we nog eten hebben.

  2. Petri, Hier hebben ze een spreekwoord voor, de pot verwijt de ketel.
    Er zijn genoeg onderzoeken gedaan over de luchtkwaliteit in nederweert.
    Natuurlijk ligt het altijd in een ander luchtvervuiler, en niet aan de stallen in nederweert.

    • @ Flinke Wind:

      Tuurlijk veroorzaken stallen fijnstof.
      Net als bronnen welke Petri en Lesly noemen.

      Maar het kan niet zo zijn dat de beschuldigende vinger altijd naar de boeren gaat, zoals ook de huidige Nederweerter gemeenteraad poogt te doen.
      Hierboven had men ook een foto kunnen zetten van iedereen die weer de dagelijkse file naar Eindhoven staat. Of iedereen die zomer 2022 weer met de vlieger op vakantie gaat.

      Als we dan toch over spreekwoorden praten ken ik er ook een:
      “een Beter milieu begint bij jezelf….!”


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie