Skip to content

Pand ‘grootste productielocatie chrystal meth in Nederland’ gesloten door burgemeester Op de Laak

Redactie
18 oktober 2021 | 17:49

Advertentie

Burgemeester Op de Laak heeft besloten om een woning aan de Hoogbosweg in Nederweert voor drie maanden te sluiten vanwege overtredingen van de Opiumwet. Het naast gelegen gebouw aan de Hoogbosweg word voor twaalf maanden gesloten, eveneens vanwege overtredingen van de Opiumwet. De harddrugs en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De besluiten zijn genomen op basis van het zogenaamde Damoclesbeleid.

De woning en het bijbehorende gebouw aan de Hoogbosweg zijn met ingang van 18 oktober 2021 gesloten. Op grond van artikel 13b Opiumwet is de burgemeester bevoegd om bestuursdwang toe te passen als in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.

‘Grootste productielocatie chrystal meth in Nederland’

Eind juli stuitte de politie op een productielocatie van synthetische drugs in de gemeente Nederweert. Volgens de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) ging het hier om de grootste en meest professionele productielocatie van chrystal meth ooit in Nederland aangetroffen. De politie kwam de locatie aan de Hoogbosweg in Nederweert op het spoor door zicht te krijgen op informatie uit versleutelde chatberichten. Toen de politie poolshoogte ging nemen, werd het omvangrijke lab in een tweetal met elkaar in verbinding staande loodsen ontdekt. In een bijbehorende woning was een persoon aanwezig. Het betrof een man met de Poolse nationaliteit van 62 jaar. Deze man werd aangehouden.

Vrijdag 30 juli viel de politie het pand aan de Hoogbosweg in het buitengebied van Nederweert binnen. En dat was niet zonder reden. Het lab dat werd aangetroffen produceerde dagelijks 100 kilo van de zeer verslavende drug crystal meth. Burgemeester Op de Laak: “Ons uitgestrekte buitengebied met leegstaande agrarische bebouwing kan een aantrekkelijke vestigingslocatie zijn voor criminele organisaties; zij wanen zich hier onzichtbaar. Wij zijn ons zeer bewust van deze gevaren en werken hard aan de bestrijding van ondermijnende activiteiten in ons buitengebied. En met succes! Het ontmantelen van het grootste crystal meth-lab van Nederland laat zien dat de aanpak werkt.

Wet Damocles
Op grond van artikel 13b Opiumwet (Wet Damocles) is de burgemeester bevoegd om bestuursdwang toe te passen als in woningen of lokalen (dan wel in of op bij woningen of lokalen en daarbij behorende erven) verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn. Deze maatregel betekent dat de burgemeester een woning of lokaal en daarbij behorende erven mag sluiten.

Meld Drugsoverlast
Handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Nederweert en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar jij drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wil je liever anoniem blijven? Meld dan via www.nederweert.nl of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Lees ook

Advertentie

2 Reacties

  1. Waarom sluiten en over een jaar weer het zelfde.., plat duwen en met groen aanplanten dat schrikt beter af.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie