Skip to content

Nederweertenaar (60) kopstuk in omvangrijk Spaans drugsdossier

Redactie
18 oktober 2021 | 13:52

Advertentie

Een uit Nederweert afkomstige 60-jarige man is op 8 oktober in het dorpje Mijas aan de Costa del Sol door Policía Nacional aangehouden. Hij zou een absolute toptarget in een cocaïnevangst van historische omvang zijn. De man uit Nederweert zou een bende aansturen die onlangs duizenden kilo’s cocaïne probeerde te importeren, zo schrijft 1Limburg.

De actie was extreem gevaarlijk vanwege het weer“, zo schrijft de Policía Nacional op Twitter.

Duizenden kilo’s
Spaanse agenten en douane gingen aan boord van een zeilboot die via de Azoren op weg was naar het vasteland in Spanje, zo is op de video te zien. De zeilboot vervoerde 2.500 kilo cocaïne. Aan boord zijn twee bemanningsleden aangehouden en diezelfde dag zijn er in de omgeving van Málaga nog eens drie mensen gearresteerd. Een van die laatste drie is vermeend kopstuk; hij zat dus niet op de boot.

Naast de duizenden kilo’s coke vond de politie 34.600 euro cash geld en een vuurwapen aan boord van de zeilboot. Volgens de politie in Spanje leefden betrokkenen een leven dat ze zich niet konden veroorloven op basis van hun legale inkomen.

Perfecte dekmantel
Opsporingsautoriteiten bereidden de actie al voor sinds eind 2019. Via informanten kwam de politie op het spoor van deze cocaïnelijn. Het transport liep voornamelijk via zeilboten. Dit omdat er ook veel recreatief gezeild wordt op de Atlantische Oceaan, waardoor een drugstransport via eenzelfde boot niet snel zou opvallen en de kans op controle kleiner is.

Lees meer via 1Limburg.

Foto: Policía Nacional

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie