Skip to content

Opleiding Junior-Molenaar | Maak kennis met de windmolen

Redactie
12 oktober 2021 | 10:23

Advertentie

Vinden jullie techniek spannend? Zijn jullie geïnteresseerd in weer en wind? Of misschien heb je wel heel erg veel belangstelling voor gezonde voeding en hoe ons brood gemaakt wordt? Dan heb je mogelijk ook belangstelling voor oude windmolens? Is dat het geval dan moet je komende woensdagmiddag of zaterdag beslist eens op de Annamolen aan de Keenterstraat komen kijken.

Opleiding Junior-Molenaar

De vrijwilligers van de Annamolen van Keent starten volgend voorjaar weer een nieuwe serie van Junior molenaars. Tijdens een aantal woensdagmiddagen en zaterdagen leren de deelnemers heel veel over de oude windmolens. Over de techniek, weer en wind, het draaien en malen met de molen. Over granen en meel, over gezonde voeding, duurzaamheid, windenergie. Maar ook zaken als veiligheid in een molen of onderhoud aan een molen spelen een belangrijke rol. 

De Junior Molenaars in spé worden tijdens de bijeenkomsten begeleid door onze vrijwillige molenaars en door andere molenvrijwilligers van de Annamolen. Ze komen daarbij, altijd onder begeleiding, ook op plekken waar bezoekers normaal in een molen nooit mogen komen. En ze mogen, onder begeleiding van de molenaars, ook actief de molenaar meehelpen bij allerhand molenklussen. Om zo ook de eerste stapjes te zetten op de weg van het, misschien in de toekomst, wel kunnen worden van vrijwillig molenaar. Tijdens de middagen worden ook andere molens in de regio bezocht.

Woensdagmiddag 13 oktober om 13.30 uur is er op de Annamolen een informatiemiddag voor alle schoolkinderen, jongens én meisjes, vanaf groep 6 van de basisscholen. Zaterdag 16 oktober vanaf 13.30 uur voor scholieren vanaf de brugklas en het voortgezet of vervolg onderwijs. Je kunt beide dagen zo binnen komen wandelen maar het makkelijkst is als je je even aanmeldt bij pvdlans53@hotmail.com  of bel 06- 16 82 03 43.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie