Skip to content

12 december Arléne Herinneringsdag

Redactie
12 oktober 2021 | 18:00

Advertentie

12 december, op Wereldlichtjesdag, organiseert Arléne uitvaart de Arléne Herinneringsdag. Een dag die in het teken komt te staan van samen zijn, herdenken en rouwverwerking. Samen met o.a. de Vlaamse rouwspecialist Manu Keirse wordt gekeken naar de Reis van Rouw. Noteer deze datum alvast, meer informatie over de invulling van deze dag volgt.

Hoe verder na een groot verlies?
Het verlies van een dierbare, het oneindige verdriet; het regent in uw toekomst en u weet niet hoe nu verder te gaan. Maar regen staat niet alleen voor verdriet. Het is ook een bron van groei en ontwikkeling. Rouwverwerking gaat om het ervaren van verdriet. Dit leert nabestaande(n) dat echt troost ondervinden pas kan als alle soorten van tranen zijn gehuild en alle gevoelens die horen bij het rouwproces zijn doorleefd. Rouw is voor iedereen anders, maar dat betekent niet dat u het alleen moet dragen. Juist door samen te komen en verdriet te delen ontstaat er een kiem van hoop, acceptatie en vertrouwen. Rouwverwerking leert dat alle tranen bij elkaar pareltjes van acceptatie en vertrouwen vormen. De parels zijn de tranen van de ziel, die u mag koesteren en aanvaarden.

Manu Keirse en de Reis van Rouw
Prof. dr. em. Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en de autoriteit in België en Nederland als het om verdriet, verlies en de laatste levensfase gaat.  Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en werden in vele talen vertaald. Manu is ervan overtuigd dat verlies samen gedragen hoort te worden. In de huidige tijd drukken we verlies en verdriet vaak weg. Men heeft het er liever niet over en het wordt veel minder dan vroeger met elkaar gedragen. Terwijl mensen met verdriet juist één groot verlangen hebben: dat er naar ze wordt geluisterd. Pas als iemand écht open staat voor een verhaal, ontstaat er verbinding.

Tijdens de Arléne Herinneringsdag zal Manu u meenemen in de Reis van Rouw. Door deze reis aan te gaan geeft u uw geest en lichaam de kans zich te voeden met nieuwe kracht.

Op de hoogte blijven en aanmelden
Op dit moment is Arléne nog volop aan het werk om de herinneringsdag volledig vorm te geven. Meer informatie over de locatie, entreegeld en de invulling van de dag zullen zij communiceren via hun website, Facebook en Instagram.

Heeft u op dit moment al vragen of wilt u zich vrijblijvend alvast aanmelden? Neem dan contact op: info@arlene-uitvaart.nl
 of bel 0495- 0495-632848

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie