Site pictogram Nederweert24

Tiende editie van Cultureel Lint (Foto’s)

De tiende editie van Cultureel Lint, de jaarlijkse opening van het culturele seizoen in de regio Weert, vond dit jaar plaats op zondag 19 september. Ook was er zondagmiddag de opening van het zuilenkabinet. Met QR codes komen de kunstwerken op de zuilen tot leven.

Bijzondere locatie

Dat voorstellingen op reservering zijn stelde de organisatie opnieuw in de gelegenheid nog bewuster te zoeken naar bijzondere plekjes, zoals het stadspark, de passantenhaven en het dakterras van Cwartier. In de haven bracht de Drijvende Diva een bijzondere operavoorstelling vanaf het water. Er stonden zo’n 50 stoelen langs de kade. Met Het Ongehoorde Circus van de Stem trok het muzikale gezelschap Opera Compact alle registers open in het stadspark! Bij De Bosuil stonden de bands Iron Sky, Déjà, MADOUX en Zach Person op het programma.

Cultuur leeft!
Cultureel Lint biedt met een attractief en gevarieerd programma het perfecte podium voor eenieder die zich met culturele uitvoering bezig houdt. Tijdens de opening van het culturele seizoen genieten bezoekers steevast van een gevarieerd aanbod, waarbij amateur en professionele invulling elkaar op natuurlijke wijze aanvullen. De oproep aan lokale cultuurbeoefenaars om aan te melden voor deelname was dit jaar zeker niet tegen dovemansoren gericht. Aan het aantal aanmeldingen te zien leeft lokale cultuur meer dan ooit.

In het Munttheater stond illusionist Nigel Otermans op de planken en werd tweemaal een wervelende dansshow door Dansgezelschap SALLY in samenwerking met diverse lokale dansscholen gespeeld. In De Soos bracht Frans Adriaens een nieuw programma vol ‘knipuigskes’. Bij Gotcha! Cinema presenteerde Filmhuis Weert de film Nomadland. In het Fatimapark staan speciaal voor de jeugd de voorstellingen De Theaterkist en Herrie in de Tent.

Koren
Verspreid over locaties Stadhuis, het Birgittinessenklooster en de Bethelkerk stonden diverse koren op het programma. De liefhebber van muziek in kleinschalige akoestische setting kwam goed aan zijn trekken met voorstellingen van onder andere Eelco & Evelien (blokfluit en klavecimbel), Klein Orkest, Ensemble El Cambio en Harp- & Fluitduo Emmeline. Dit jaar was ook de Martinuskerk aan de Markt een locatie, waar Lin Wolter met medewerking van Ton Wolter een bijzonder orgelconcert speelt.

Foto’s Johan Horst

Mobiele versie afsluiten