Skip to content

Man (23) uit Nederweert bedreigde Rutte schriftelijk met een terroristisch misdrijf

Redactie
17 september 2021 | 17:18

Advertentie

Een 23-jarige man uit Nederweert is vrijdag door de rechtbank veroordeeld tot 2 maanden cel (waarvan 1 voorwaardelijk). Hij bedreigde Rutte via een contactformulier op de website van de Rijksoverheid met een terroristisch misdrijf.

Bedreiging

De verdachte keurde de steunbetuiging van minister-president Rutte aan de Franse president Macron af na aanslagen die dag in Nice. Rutte heeft te kennen gegeven dat hij achter Frankrijk staat en staat voor de collectieve waarden van de Europese Unie, voor de vrijheid van meningsuiting en tegen extremisme en radicalisme.

De Franse president had in de openbaarheid te kennen gegeven dat het maken, verspreiden en tonen van spotprenten c.q. cartoons valt onder vrijheid van meningsuiting. Dat deed hij nadat het land was opgeschrikt door meerdere terroristische misdrijven, waaronder de onthoofding van de Franse docent Samuel Paty naar aanleiding van het tonen van enkele spotprenten c.q. cartoons van de Islamitische profeet Mohammed gedurende zijn les over vrijheid van meningsuiting. Macron zou volgens de verdachte de Islam hebben beledigd. De Nederweerternaar liet in zijn bericht weten dat de Nederlandse overheid afstand moest nemen van de uitspraak van Rutte. Eenieder die openlijk steun aan Macron aanbiedt, zou gedood moeten worden.

Straf
De politierechter rekent de verdachte zwaar aan dat hij de minister-president van Nederland heeft bedreigd en dat hij op die manier de Nederlandse democratie heeft gepoogd te ondermijnen. De rechter veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf van 2 maanden, waarvan 1 maand voorwaardelijk.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie