Skip to content

‘Iets extra’s voor IKC Budschop’ (Foto’s)

Redactie
14 september 2021 | 15:27

Advertentie

Dat liet IKC Budschop zich in het najaar van 2019 geen 2 keer zeggen.

IKC Budschop

Schenking van een heel mooi bedrag
IKC Budschop is een eigentijds IKC in de wijk en dat zij echt een onderdeel van de wijk zijn bleek wel toen een buurtbewoner hen benaderde of ze plannen hadden op de locatie die er eigenlijk niet van kwamen. Plannen lagen er wel, want er mocht onderhand wel een zandbak komen op de speelplaats en een muziekinstallatie in de aula zou ook waardevol zijn. Na wat brainstormen en sparren met het bestuur van Beheersstichting VOL werd de aanvraag goedgekeurd en ontving het IKC een heel mooi bedrag om zaken te realiseren die normaliter niet allemaal tegelijk in de schoolbegroting worden opgenomen.

Korte lijntjes
Dat de lijntjes kort zijn met verschillende bedrijven en stichtingen in de buurt bleek wel toen zij de plannen gingen uitrollen. Ten eerste werd Attender Groen benaderd voor een grote onderhoudsbeurt in de voortuin en al vlug bleek dat een beregeningsinstallatie met een waterput handig zou zijn. Deze zijn gerealiseerd door Wiel Coolen. Bij warm weer wordt de tuin beregend en daar hoeft niemand voor naar school te komen. Dit zorgt er mede voor dat de grote voortuin een echt visitekaartje blijft. Ook heeft Attender groen meegedacht over een zandbak op de speelplaats. De nieuwe buren ‘Cortoclinics’ kon de zandbak niet meer gebruiken en uiteindelijk is die naar de speelplaats gebracht, zodat Attender Groen deze keurig kon plaatsen. Ook hebben zij het blote-voeten-pad aangelegd in de voortuin.

Meer speelplezier
De speelplaats van het IKC is ruim van opzet en kon nog wel wat meer ‘natuur’ gebruiken. De directeur kreeg de tip dat vrijwilligers van Eynderhoof hier iets in konden betekenen. En of zij hier iets in betekent hebben, o.l.v. Thijs Coenen zijn verschillende houten speelelementen geplaatst. Bij de zandbak staat een buitenkeuken, een heuse raceauto en een buiten kring zorgen voor meer speelplezier.

Officieel geopend
Vandaag zijn al deze mooie elementen officieel geopend. Dit gebeurde in de aula van het IKC, waar beide bestuurders van stichting VOL de nieuwe licht- en geluidsinstallatie in gebruik namen. De is gerealiseerd door Bright Stage Techniek, in samenwerking met Multifix. Zo krijgen kinderen de gelegenheid om zich op school te presenteren. Dat gebeurde direct deze middag op het lied ‘Feest’ van Kinderen voor kinderen. Er past natuurlijk ook geen nummer beter bij de 65e verjaardag van de locatie.

Door het samenwerken met bovengenoemde stakeholders blijkt wel dat zij elkaar sterk(er) maken, men weet elkaar te vinden, denkt mee en zij willen uiteindelijk allemaal het beste voor kinderen.  Na de officiele handelingen kwamen alle kinderen van het IKC naar buiten omdat de wens van Bren en Vinz eindelijk uitkwam. Zij hadden op het Winterwensbord van de Dorpsraad aangegeven dat ze graag iets lekkers en fris voor alle kinderen zouden willen. Vandaag kwam deze wens uit. De dorpsraad kwam voor alle kinderen een ijs scheppen van Florence. Het was weer een feestelijke dag…

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie