Skip to content

Supportersavond Sport- en Preventieakkoord Nederweert in de Bengele

Glendi
3 september 2021 | 21:00

Advertentie

Op donderdag 23 september vindt van 19.30 – 21.15 uur de supportersavond plaats en zal ook het Preventieakkoord ondertekend worden, welke in april definitief is vastgesteld. Belangstellenden zijn uitgenodigd voor deze avond in Sportcentrum de Bengele. Aanmelden hiervoor kan via de link onderaan dit bericht.

Sportakkoord

Wethouder Peter Koolen opent de avond waarna de aanwezigen kort worden bijgepraat over het Preventieakkoord en de ondertekening plaats zal vinden. Het kernteam praat vervolgens iedereen bij over het sportakkoord, wat er de afgelopen periode gebeurd is en welke mogelijkheden een sportakkoord biedt. Aan het eind van de avond gaan ze in groepjes aan de slag om drie acties en ambities uit het sport- en preventieakkoord verder uit te werken.

De acties en ambities die uitgewerkt zullen worden zijn:

  • De Leefstijlmarkt (positieve gezondheid)
    Een aantal jaar geleden hebben verschillende zorgprofessionals gezamenlijk een leefstijlmarkt georganiseerd voor voornamelijk senioren. Een markt waarbij mensen veel kennis op doen over een gezonde leefstijl en alles wat daarmee te maken heeft, maar ook het netwerk tussen zorgprofessionals wordt verbreed. Hoe zorgt de gemeente ervoor dat deze markt weer georganiseerd wordt en hoe kunnen ze deze markt het beste inrichten?
  • Sportkennismaking voor kinderen
    Het is belangrijk dat kinderen een sport beoefenen waar ze plezier aan beleven. Samen wilt de gemeente ervoor zorgen dat kinderen de sportverenigingen leren kennen en de mogelijkheid hebben om kennis te maken met deze verschillende sporten. Hoe kunnen ze de sportkennismaking voor kinderen centraal regelen in Nederweert en hoe moet dit eruit komen te zien?
  • Ouderen fit en vitaal na corona
    Tijdens de lockdown zijn mensen minder gaan bewegen. Sportaanbieders merken voornamelijk bij de oudere doelgroep dat mensen (tijdelijk) gestopt zijn met het beoefenen van hun sport. Angst voor het virus en later de angst om blessures op te lopen na lang stil te hebben gezeten. Hoe kunnen we er samen (met (zorg)professionals) voor zorgen dat deze ouderen weer de motivatie en de wil terug vinden om weer te gaan sporten en hoe kunnen de ouderen hierbij begeleid worden?

Afloop
Na afloop van de brainstorm wordt per onderwerp een terugkoppeling gegeven, zodat iedereen op de hoogte is van de besproken punten. Samen zorgt de gemeente ervoor dat er concrete actiepunten uit de brainstorm voort komen, zodat ze er ook daadwerkelijk een vervolg aan kunnen geven. Deze avond is een heel mooi moment om contact te leggen met alle supporters van het sport- en preventieakkoord en elkaar tips te geven en te inspireren. Ben je geïnteresseerd en denk je een bijdrage te kunnen leveren aan een van de bovenstaande ambities? Meld jezelf vast aan via deze link en geef ook alvast door over welke actie je mee wil denken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie