Skip to content

Verzoek om geheimhouding persoonsgegevens aanvragen

Glendi
2 september 2021 | 8:00

Advertentie

Je kunt de gemeente vragen om jouw persoonsgegevens in de basisregistratie personen (BRP) niet door te geven aan derden. Daar houdt de gemeente dan rekening mee wanneer instellingen daarom vragen. Dit betekent niet dat de gemeente jouw gegevens nooit aan derden geven.

Geheimhouding geldt niet altijd

De gemeente is verplicht om persoonsgegevens door te geven aan (overheids)instellingen die dit nodig hebben voor de uitvoering van wettelijke taken zoals de Belastingdienst. Verder heeft de minister een aantal derden aangewezen waarvoor geheimhouding niet geldt. Bijvoorbeeld pensioenfondsen, zorgverzekeraars en advocaten die voor de uitvoering van gerechtelijke werkzaamheden persoonsgegevens nodig hebben.

Geheimhouding aanvragen
Het verzoek om geheimhouding kun je digitaal aanvragen via deze website. Je hebt een DigiD nodig om het formulier in te vullen. Geen DigiD? Maak dan een afspraak om het formulier in het gemeentehuis in te vullen. Neem hiervoor een geldig legitimatiebewijs mee.

Advertentie

1 Reactie

  1. Goedemorgen redactie,

    Ik vind dit maar een vreemd bericht. De lokale overheid mag de gegevens van haar burgers alleen maar gebruiken voor gemeentelijke taken. De taken waartoe zijn bevoegd zijn deze uit te voeren. Het verstrekken van persoonsgegevens van burgers aan derden is in strijdt met de AVG. En dus ook niet toegestaan.

    Dit artikel en het bericht op de website van de gemeente snap ik dus ook niet goed. Waarvoor zou je dit nog een extra moeten doorgeven terwijl dit sowieso al niet is toegestaan.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie