Skip to content

Brief van PvdA Weert over opgravingen Nijenborgh

Glendi
2 september 2021 | 14:34

Advertentie

PvdA Weert heeft in een brief aan de raad en het college van B&W van de gemeente Weert een oproep gedaan met betrekking tot de opgravingen bij Kasteel Nijenborgh in Weert.

Opgravingen Nijenborgh

De Partij van de Arbeid Weert is het eens met alle partijen die oproepen dat het archeologisch onderzoek bij het kasteel moet worden voortgezet. Het zou zonde zijn wanneer dit onderzoek nu zou worden stopgezet, omdat het vooraf bepaalde budget op is. Uiteindelijk bespaar je veel geld door het in één keer en direct goed te doen. Laten we ophouden met de kruideniersmentaliteit die steeds weer in de Weerter politiek opsteekt en waarbij alles op een koopje moet. Laten we weer gewoon daadkracht tonen, durf en moed. Gewoon doorpakken.

Het is ook niet zo dat de gemeente Weert geen middelen heeft om deze eenmalige kosten te kunnen betalen, ondanks de slechte financiële situatie. Er bestaat voldoende financiële ruimte om deze eenmalige kosten te dragen.

Daarom de oproep aan het college om met een raadsvoorstel te komen voor de al geplande extra raadsvergadering van 8 september, waarbij aanvullende middelen ter beschikking worden gesteld voor het archeologisch onderzoek. Mocht het college een ander alternatief hebben dat tot hetzelfde resultaat leidt, dan is dat ook prima.

Dit schrijven is eveneens een oproep aan de collega raadsfracties om mee te denken hoe het archeologisch onderzoek kan worden voortgezet en hoe we de juiste besluiten hierover kunnen nemen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie