Skip to content

Herdenken van een dierbare

Glendi
24 augustus 2021 | 17:00

Advertentie

Één dag stilstaan bij wat geweest is. In één dag een heel leven overzien. In één dag verdriet en gemis voelen. Nee, als je afscheid hebt genomen van iemand die je liefhad, voel je dit alle dagen tot in jouw diepste vezels. Troost geeft het om een dierbare te herdenken. Om het verdriet en gemis te delen met mensen die het met je mee dragen. Niet één dag, maar zolang het nodig is.

Het herdenken van een dierbare kan op vele manieren vormgegeven worden. Een aantal voorbeelden:

Asverwerking in een mooi sieraad

Door een klein beetje as van een dierbare dichtbij te houden, houd je de herinnering levend. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk op het gebied van asverwerking. Denk aan verwerking in een mooie ring of hanger, een sculptuur, glasobject of zelfs in een tatoeage. In plaats van as kan ook de vingerafdruk van jouw overleden geliefde verwerkt worden in een sieraad of kunstwerk. Lees meer.

Plant een herinneringsboom
Een andere mooie manier om een dierbare te herdenken is door het planten van een herinneringsboom. Geen statische herinnering, maar leven dat langzaam weer opbloeit en jaar na jaar een dankbare plek vormt om jouw geliefde te herdenken. Een herinneringsboom kan in jouw eigen tuin geplaatst worden als hier de ruimte voor is. Maar er zijn ook andere plekken waar het mogelijk
is om een herinneringsboom te planten. Zo heeft Staatsbosbeheer speciale herdenkingsbossen.

Maak een ‘smartlap’
Wat gebeurt er met de kleding van jouw overleden dierbare? Een mooie manier om jouw dierbare dichtbij te houden is door het maken van een zogenaamde ‘smartlap’: een lapje of kussentje waarin stukjes en fijne stofjes van de kleding van jouw dierbare verwerkt worden. Zo heb je een mooie tastbare herinnering die je op elk gewenst moment even bij je kunt pakken.

Een speciale herinneringsplek
Veel mensen herdenken hun dierbare door het creëren van een speciale herinneringsplek. Een plek om even naartoe te gaan als je het moeilijk hebt. Dit kan een grafsteen zijn op een begraafplaats, maar ook een plek die voor jou samen bijzonder was. Ook als jouw geliefde gecremeerd is kun je een gedenkplek maken door de urn een mooie plek te geven in jouw huis of in een urnenmuur.

Herdenk bijzondere momenten samen
Een herinnering blijft levend zolang je deze blijft delen. Herdenk daarom bijzondere momenten en dagen samen met familie en vrienden. Dit kan een sterfdag of verjaardag zijn, of een ander bijzonder moment in het jaar. Samen mooie herinneringen ophalen en het gemis te delen verbindt en biedt troost.

Ze laten je niet zomaar los
De uitvaartleidsters van Arléne uitvaart zijn er voor, tijdens, maar ook na een uitvaart voor je. Als er meer nodig is, denk aan rouwverwerking of rouwgroepen voor volwassenen en kinderen, kun je bij hun terecht.

Neem contact met hun op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie