Skip to content

Inwijdingsconcert Clerinx-orgel Sint Lambertuskerk in Nederweert

Redactie
29 juli 2021 | 12:58

Advertentie

Best een vreemde situatie. Een monumentaal kerkorgel dat al meer dan een jaar is gerestaureerd en opgeleverd en dat vervolgens nog niet officieel is ingewijd. De reden daarvan is jou natuurlijk bekend. Het Clerinx-orgel in de Sint Lambertuskerk van Nederweert heeft op 2 juli jl. wel reeds een zeer geslaagd concert plaatsgevonden als openingsconcert voor het Limburgs Orgelfestival 2021 onder auspiciën van onze koepelorganisatie Stichting Orgelvrienden Limburg (SOL), die dit jaar haar 30-jarig jubileum viert.

Clerinx-orgel

Inmiddels hebben ook de orgel-vakbladen al vol gestaan met lovende woorden en recensies van deskundigen over het eindresultaat van deze, door van Rossum Orgelbouw uitgevoerde restauratie. Als kers op de taart is ons orgel in de Nederlandse Orgel ranking van de Volkskrant ( 28.07.2021) geplaatst bij de 45 belangrijkste Nederlandse orgels. ”Kortom we staan met z’n allen te trappelen om met eigen oren het orgel weer eens te mogen beluisteren en zelf een oordeel te vellen over het eindresultaat.

Deze officiële ingebruikname wil het parochiebestuur op waardige wijze laten plaatsvinden. Dit zal gebeuren middels een inwijdingsconcert waarbij pastoor Schuffelers het orgel zal inwijden. Organist Marcel Verheggen van de Sint-Servaas basiliek in Maastricht zal vervolgens het orgel bespelen. Voor dit feestelijk gebeuren word je uitgenodigd in de Sint Lambertuskerk van Nederweert op vrijdagavond 20 augustus a.s. om 20.00 uur.

We hadden voor deze gelegenheid graag zoveel mogelijk mensen willen ontvangen, maar helaas leggen de corona-maatregelen ons nog steeds dwingende beperkingen op, waaronder de bekende anderhalve meter, waardoor er slechts plaats is voor een beperkt aantal bezoekers,” aldus de parochie. Je zult begrijpen dat het om die reden absoluut noodzakelijk is om je van tevoren aan te melden. Alleen dán kun je het concert bijwonen. ”Zodra wij jouw opgave hebben ontvangen, zullen wij je (in volgorde van binnenkomst) een plaats toewijzen. Je ontvangt hiervan omstreeks 13 augustus een bevestiging.” Voor plaatsaanwijzing wordt gezorgd.

Je kunt je tot uiterlijk 13 augustus via het volgende emailadres aanmelden: secretaris@orgelkring-nederweert.nl. (Bij uitzondering kan het ook onder telefoonnummer: 0617768703). Vermeld bij de aanmelding jouw naam, telefoonnummer en emailadres. S.v.p. ook aangeven of je met één, of met meerdere personen (binnen gezinsverband) wilt komen.

We hopen je te mogen ontmoeten op 20 augustus a.s. in de Sint-Lambertuskerk te Nederweert.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie