Skip to content

Fortuna Sittard speelde tegen Beerschot en OFI Kreta bij Eindse Boys (Foto’s)

Redactie
22 juli 2021 | 14:52

Advertentie

Foto’s Niels van Renen – www.reflection-studio.nl

Op zaterdag 17 juli en woensdag 21 juli heeft eredivisieclub Fortuna Sittard twee oefenwedstrijden gespeeld op sportpark Op de Hooven bij Eindse Boys. Tegenstanders waren twee teams uit de hoogste Belgische en Griekse competitie, te weten Beerschot uit Antwerpen en OFI Kreta uit Iraklion.

Uiteraard had Eindse Boys dit graag eerder in de publiciteit gebracht en de voetballiefhebbers in de regio mee willen laten genieten van deze wedstrijden. Dit was gezien de coronamaatregelen momenteel onverantwoord en voor de drie clubs geen optie, men wil geen enkel risico lopen in de aanloop naar de competitie. Fortuna Sittard gaat alles in het werk stellen om dit in de aanloop naar het volgende seizoen goed te maken, en een wedstrijd te plannen bij Eindse Boys tegen een aansprekende tegenstander.

Bij Eindse Boys

Fortuna Sittard was op zoek naar een geschikte accommodatie voor deze wedstrijden en na een rondgang langs diverse plaatsen, koos men uiteindelijk voor de accommodatie van Eindse Boys. Men was zeer te spreken over het geheel, maar was daarnaast onder de indruk van de kwaliteit van de grasmat. Een compliment voor de vrijwilligers van de vuttersploeg van Eindse Boys en de ondersteunende sponsoren van ”De Groene Grasmat”. Hun inzet voor de club wordt op deze manier eens extra onder de aandacht gebracht.

De wedstrijd Fortuna Sittard – Beerschot, die onder leiding stond van scheidsrechter Hensgens was de eerste wedstrijd van Fortuna Sittard, terwijl Beerschot a.s. zaterdag zijn eerste competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge gaat spelen. De wedstrijd eindigde met een 1-1 stand met de conclusie dat Fortuna Sittard een groot gedeelte van de wedstrijd de bovenliggende partij was.

Ook de wedstrijd Fortuna Sittard – OFI Kreta liet zien dat Fortuna al vroeg in de voorbereiding in goede doen is. In de wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Dominique Prick waren ze minimaal gelijkwaardig aan OFI Kreta. Tegen de club uit Iraklion werd 1-1 gelijkgespeeld, een uitslag waar beide teams mee konden leven. Alle vier de Nederlanders in Griekse dienst, Boy Waterman, Jonathan de Guzmán, Mike van Duinen en Luc Castaignos kwamen tijdens deze wedstrijd binnen de lijnen.
Vanuit de Fortuna leiding was men zeer tevreden over de organisatie rond de wedstrijden en werd nogmaals onderstreept dat de grasmat van sublieme kwaliteit is. Dit uiteraard naar tevredenheid van de vrijwilligers van Eindse Boys en de verantwoordelijke bestuurders.

Fortuna Sittard:
Afgelopen week waren wij te gast bij Eindse Boys voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Beerschot (België) en OFI Kreta (Griekenland). Het prachtige complex in het Midden-Limburgse Nederweert-Eind was het decor voor de eerste vriendschappelijke wedstrijden van Fortuna Sittard tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Met de gastvrije ontvangst, keurige wedstrijdorganisatie en uitstekend speelveld waren alle ingrediënten aanwezig voor succesvolle vriendschappelijke wedstrijden. Helaas deze keer zonder publiek in verband met de KNVB-protocollen maar toekomstig zouden wij graag opnieuw te gast zijn op deze prachtige accommodatie om vriendschappelijke wedstrijden te mogen spelen en dan uiteraard met publiek. Namens Fortuna Sittard willen we Eindse Boys dan ook hartelijk bedanken voor alles, veel succes wensen voor het nieuwe seizoen en hopelijk tot een volgende keer in Nederweert-Eind.

Danny van der Weerden, teammanager Fortuna Sittard.

Foto’s Niels van Renen – www.reflection-studio.nl

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie