Skip to content

Kans op wateroverlast

Redactie
13 juli 2021 | 12:56

Advertentie

Er wordt vandaag en de komende dagen veel regen verwacht. Dit kan zorgen voor hoge waterstanden in de Maas, de zijrivieren en andere beken in heel Limburg. Mogelijk leiden deze hoge waterstanden ook tot het onderlopen van de uiterwaarden.

We vragen iedereen die (recreatief) gebruikt maakt van de uiterwaarden om alert te zijn en informatie over de waterstanden te volgen. Ook voor watersporters die op rivieren, plassen of in havens verblijven geldt de oproep om alert te zijn zodat zij niet verrast worden door een plotselinge stijging van het water” aldus de gemeente Nederweert.

Houd de actuele weersverwachtingen en waterstanden steeds in de gaten. Raadpleeg voor het weer www.knmi.nl. De waterstanden van de Maas kun je vinden op www.waterinfo.nl. De waterstanden in de zijrivieren en beken in Limburg vind je op www.waterstandlimburg.nl.

Mocht de regenval en/of het hoogwater leiden tot acute situaties, dan kun je meer informatie vinden op www.vrln.nl (Veiligheidsregio Limburg-Noord).

Wat doe je tijdens wateroverlast?

Op wachtnietopwater.nl vind je ook tips voor maatregelen die je kunt nemen als er sprake is van wateroverlast. Als het water je huis binnenstroomt, is het bijvoorbeeld belangrijk om gas en elektriciteit uit te schakelen. Zo voorkom je brand of kortsluiting. Een andere belangrijke maatregel is om alarmnummer 112 alléén te bellen bij acuut gevaar. Hiervan is sprake wanneer iemand direct in gevaar is of dreigt te raken. Door 112 alleen te bellen als dat écht nodig is, voorkomen we dat de meldkamer overbelast raakt. En dát zorgt er weer voor dat mensen die acuut hulp nodig hebben ook geholpen kunnen worden. In onderstaande afbeelding zie je precies welk nummer je op welk moment kan bellen. Tip: bewaar de afbeelding op je telefoon!

Advertentie

2 Reacties

  1. Denkt de gemeente al aan verspreiding van zandzakken ? Wordt onderhand eens tijd om hierover na te denken…

  2. Frans, kun je zelf toch ook voor zorgen ?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie