Skip to content

Snelheidscontrole Meijelsedijk

Redactie
13 juni 2021 | 10:40

Advertentie

Zaterdagmiddag werd met een lasergun de snelheid gecontroleerd net buiten de bebouwde kom van Ospeldijk. Eén motorrijder werd door de politie aangesproken op zijn snelheid, verder bleef het rustig. “Ze seinen zich het licht uit de ogen hier” was de opmerking van de dienstdoende agenten.

Snelheidscontrole

Buurtbewoners kwamen een kijkje nemen en waren blij met deze actie. “Er wordt hier veel te hard gereden, fijn dat jullie weer eens controleren”. Een buurtbewoonster gaf de opmerking dat de agenten beter door de week konden controleren en dan binnen de bebouwde kom. Volgens haar zou daar harder dan 50 km/u worden gereden. “Onze baas geeft aan waar en wanneer wij gaan controleren, helaas komt de bebouwde kom van Ospeldijk even niet voor op het lijstje,” antwoordde de politie.

De agent geeft uitleg: De Meijelsedijk is een weg die uitdaagt voor hoge snelheden. Ook binnen de bebouwde kom zijn de verkeer remmende maatregelen niet geschikt voor een 50KM weg. Wij weten dat hier snelheden worden behaald van ruim 120km/u. Wij mogen en kunnen niet binnen de bebouwde kom van Ospeldijk controleren op de snelheid van 50KM per uur. De gemeente Nederweert is hier aan zet. De indeling van de weg binnen de bebouwde kom zal aangepakt moeten worden. Dit kan op diverse manieren, maar er moet voor de bestuurders duidelijk zijn dat dit een weg is binnen de bebouwde kom en waar maximaal maar 50 gereden mag worden. We zouden graag vaker willen controleren. Als wij hier binnen de bebouwde kom een bon uitschrijven en deze wordt aangevochten, dan kan het zo maar zijn dat de rechter deze teniet verklaard omdat de indeling van de weg niet goed is.

Foto: John Linders

Advertentie

1 Reactie

  1. Zouden ze op de Kruisstraat in Eind eens moeten doen.
    Lijkt wel een race baan vooral met buitenlandse nummer platen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie